ВУЧИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ "ХАНСГРОХЕ": Ово је много велики и много важан дан за целу Србију (ВИДЕО)

Novosti online

15. 10. 2021. у 12:38

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић састао се данас са делегацијом немачке компаније Хансгрохе, која планира да отвори нови погон у Ваљеву, у којем ће бити запослено до 1.000 људи.

ВУЧИЋ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ХАНСГРОХЕ: Ово је много велики и много важан дан за целу Србију (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Након састанка у Председништву Вучић je присуствовао потписивању инвестиционог уговора између ове немачке компаније и Министарства привреде. 

Обраћање председника Вучића

Председник се свима захвалио и истакао колика му је част што присуствује овако лепом догађају.

- Ово ће помоћи читавом Колубарском округу - рекао је он.

- Хансгрохе је једна фантастична фирма и много сам срећан што смо једнa од пет земаља у којој ће ова фирма да производи - рекао је Вучић.

Истакао је да ће бити уложено 16 милиона евра у спајање брзе саобраћајнице са индустријском зоном.

- За Ваљево не смем ни да помислим шта ово значи. У Ваљеву ће да процвета све, од угоститељских објeкaта, до свега другог, имаћете много више новца у инфраструктурне радове. Ово је такође огромна ствар и за целу Србију, јер ми на својој мапи од данас имамо и Хансгрохе. Ово није само допринос расту БДП-а, него и допринос расту целе Србије - рекао је Вучић.

- Честитам и вама, градоначелниче Лазаре Гојковићу. Огромна добит је ово за Ваљево, али и за раст угледа Србије у свету. Хоћу да кажем велико хвала свима вама из Хансгрохеа - рекао је Вучић.

Истакао је да Србија зна да немачке фабрике не долазе да би остале пет година, него 50 па и 100 година.

- Немачке фабрике не долазе ту на пет година, већ дуже, на 50 или 100 година, тако да мислимо и на будуће генерације. Важно је да нам људи остају на свом огњишту.

- Ово је много велики и много важан дан за целу Србију - истакао је Вучић.

Вучић је нагласио да је пред нама још велики посао и да мора да се улаже и у друге градове. Председник је рекао да сада треба да се улаже у друге градове, попут Ужица, Кикинде, али и многих других.

- Србија је добила много - рекао је Вучић.

И данас је била прича о енергетици, истакао је председник, додавши да је Србија гарантовала немачким партнерима да ће имати повољније цене свих енергената него било где другде у Европи.

- То је оно што можемо да гарантујемо. Наравно, биће тешко за нас. Ми данас трошимо 6,5 милиона кубних метара гаса. Тако да, муке нас тек чекају, али полако, то није данас тема - истакао је Вучић.

Председник је рекао да је укупна инвестиција ове фирме 85 милиона евра.

О сусрету са Путином и енергетској кризи

- Прелиминарно смо добили састанак са председником Руске Федерације и то је 25. новембар. Ми смо мислили да ће цена гаса падати, али она расте. Цена гаса је виша од 1.000 долара, а ми плаћамо око 270 долара по кубном метру гаса. Ми делом гаса снабдевамо и електропривреду. У овом тренутку имамо нешто гаса из складишта који морамо да трошимо сада, што ја не подносим. То чувамо за црне дане - рекао је Вучић.

Председник је истакао да ће се Србија за себе изборити, као и за Хансгрохе, компанију која је, како је рекао, сада део Србије.

О Хансгрохеу

Хансгрохе је немачки произвођач санитарне арматуре.

То је један од највећих светских добављача тушева, ручних тушева и славина.

У Ваљеву планирају да отворе нову фабрику славина, почетак изградње се планира почетком 2022. године, а пуштање у рад се очекује 2023.

Та немачка компанија уложиће у најновији савремени погон у Ваљеву 85 милиона евра.

Фабрика ће се простирати на 130.000 метара квадратних.

Са 33 трговачка друштва и 22 продајне канцеларије широм света, Хансгрохе се убраја у малобројне глобалне играче у сектору санитарне опреме.

Запошљава око 4.700 запослених људи, а своје производе испоручује у више од 140 земаља.

Групација Хансгрохе има велики међународни домет, а своје производе производи у Немачкој, Француској, Кини и САД.

Око 77 процената промета остварује у иностранству.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)