СРАМНО: Фон Крамон подржава акције у којима је рањен Србин, а дружи се с фашистима?

Novosti online

14. 10. 2021. у 13:40

У ЈАВНОСТИ су се појавили наводи да је известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон повезана са симпатизерима фашистичких групација.

СРАМНО: Фон Крамон подржава акције у којима је рањен Србин, а дружи се с фашистима?

Виола фон Крамон / Фото Танјуг-АП

Известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон критиковала је изјаву представника ЕУ за спољну политику Жозепа Бореља. Наиме, Борељ је после бруталне акције Росу позвао да се хитно обустави насиље на Косову и Метохију. Та, изјава, међутим, није наишла на одобравање Фон Крамон, која је подржала акцију у којој је Србин рањен метком у леђа и и даље се налази у животној опасности.

- Критикујте земље у којима се закон не примењује. ЕУ би требало да подржи земље које се боре против организованог криминала и корупције. Државне институције које раде свој посао заслужују наше пуно поштовање. Дијалог уз посредовање ЕУ не говори о свакодневним полицијским операцијама - написала је Виола фон Крамон на Твитеру.

Међутим, у јавности су се појавили наводи по којима се ова политичарка повезује са симпатизерима фашистичких групација. То је тврдио и Савет удружења бораца народноослободилачких ратова Србије, који је послао отворено писмо Европском парламенту у коме су тражили појашњење у вези са тиме како је Фон Крамон европосланица.

- Као водећа организација настала из антифашистичке борбе у земљи у којој је страдало стотине хиљада људи у Другом светском рату, принуђени смо да вам се обратимо и замолимо за појашњење. СУБНОР је организација која је суоснивач Светске федерације бивших бораца и Европске организације антифашиста. Наиме, европосланица Виола фон Крамон је чест гост наше престонице, што само по себи не представља никакав проблем. Напротив - стоји у писму Субнора.

- Међутим, друштво посланици чије вредности би требало да буду правда, слобода, једнакост... праве чланови скинхед бенда 'Цокуле' -  додаје се у писму.

Субнор је уз писмо доставио и фотографије на којима се види Фон Крамон са једним од чланова тог панк бенда, у чијим текстовима се помињу врло оштри стихови упућени против Сједињених Америчких Држава и Рома: "Америка, земља дегенерика. Америка љубитељи шиптара. Силиконске сисе и Шиптар Боб Дол, набијем их све на..."

(Б92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Лавров 7. јуна у Београду