ВУЛИН О УПАДУ РОСУ И РАЊАВАЊУ СРБА: Курти сноси одговорност за све што се десило на Косову и Метохији!

Novosti online

14. 10. 2021. у 11:59

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин гостовао је у јутарњем програму телевизије Пинк и том приликом истакао да је за јучерашњи упад Росу јединица на север Kосова и Метохије и напад на голоруки српски народ искључиво одговоран премијер лажне државе Kосово Аљбин Kурти, нагласивши да је Kурти кукавица која не мари за животе ни Срба, ни Шиптара.

ВУЛИН О УПАДУ РОСУ И РАЊАВАЊУ СРБА: Курти сноси одговорност за све што се десило на Косову и Метохији!

Фото: Принтскрин

- Такву неодговорну кукавицу никада видели нисмо. Преговарали смо са Харадинајем, са Тачијем, са низом шиптарских руководилаца, показивали су неке трагове елементарне одговорности. Kуртија није брига ни за Шиптаре, ни за Србе. Ти шиптарски специјалци јуче су могли бити побијени, а да не говорим колико је Срба могло бити побијено, њега то не занима. За све што се дешава на простору KиМ одговоран је Аљбин Kурти и они који га подржавају - поручио је министар полиције Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је приликом гостовања на телевизији Пинк да је онај припадник Росу који је пуцао у српског младића јуче у Звечану заправо имао намеру да га убије, а не да га рани.

- Био је тежак дан, веома тежак дан. Сви смо се много бринули да ли ће Софронијевић, овај дечак, човек који је рањен, да ли ће преживети. Могао је да буде убијен. Тај који је пуцао у њега није пуцао са намером да га рани. Није рекао, ајде онеспособићу га - па то се онда пуца у ноге, ако хоћеш да онеспособиш. Он је пуцао у тело, да га убије. Он је пуцао у горњи део тела, у леђа, он је хтео да га убије - истакао је министар Вулин.

Вулин је рекао да се нада да ће се рањени Софронијевић брзо опоравити и оценио да је за овакве немире на Kосову и Метохији одговоран Аљбин Kурти и они који га подржавају.

- Хвала Богу, преживео је, надам се да ће бити добро, да ће се брзо опоравити да ће се вратити својој породици, својим пријатељима. Желим да то буде тако, због њега и због његове породице, али заиста тежак дан. Знате, ви сте видели српски народ који тамо само живи, ето то му је највећа грешка у животу, што тамо живи - поручио је министар унутрашњих послова.

Вулин је истакао да га не изненађују лажи које долазе од стране одређених центара моћи и њихових медија, али да не може да се начуди да постоје политичари и медији у Београду који оправдавају синоћне поступке Kуртија и шиптарских јединица.

- Не могу да се начудим да наши политичари прихватају те лажи и шире их. Јуче сте могли да чујете неког од ових досоваца, па и самог Ђиласа да је јуче у ствари спроведена акција против шверцера на северу KиМ. Знате ли како се осећају Срби на KиМ када чују да им из Београда долазе такве поруке. Они правдају оно што се десило, кажу то је операција против кријумчара - поручио је Вулин и додао да је понашање Kуртија крајње нерационално и да нико не може да предвиди шта ће се даље дешавати на простору Kосова и Метохије.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)