ПРЕЂЕНА ЦРВЕНА ЛИНИЈА НА КОСОВУ: Албански злочин открива опасне намере Приштине

Novosti online

13. 10. 2021. у 18:34

ОВО је наставак кампање провокација и насиља над Србима од стране привремених приштинских институција, али сада је пређена црвена линија.

ПРЕЂЕНА ЦРВЕНА ЛИНИЈА НА КОСОВУ: Албански злочин открива опасне намере Приштине

Фото: Д. Зечевић

Пуцати аутоматским оружјем у голоруки народ не да није прихватљиво, то је тежак злочин.

Ово каже за Спутњик председник скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун коментаришући упад РОСУ у Косовску Митровицу и Звечан.

КФОР ХИТНО ДА РЕАГУЈЕ НА ЗЛОЧИН НА КОСОВУ

Он додаје да Кфор хитно мора да реагује, јер је дужан да обезбеди сигурност свих који живе на Косову и Метохији. Дрецун је сигуран да је за, како каже, брутално угрожавање живота људи, одговоран лично такозвани премијер Косова Аљбин Курти.

- Курти очигледно намерава да користи сваки повод да демонстрира силу, да покуша да упада са специјалним јединицама како би створио утисак да они могу кад год хоће да уђу на север, и када то уопште није потребно. Такав је био случај и са таблицама, без потребе примењује неприхватљиву силу, потпуно несразмерну силу. Пуцати у народ, а притом извршити тешко рањавање појединаца је нешто што се не ради у оваквим ситуацијама. Под маском борбе против некаквог криминала и корупције, уводи специјалне јединице са аутоматским наоружањем, то је недопустиво.

КУРТИЈЕВА АВАНТУРА ПРЕД ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

Дрецун сматра да се Куртију очигледно жури да пред локалне изборе покаже колико је чврст, колико је моћан, али да истовремено некако анулира пораз који је доживео недавно на северу због таблица када је морао да повуче специјалне јединице.

- Сада поново покушава да изазове насиље. Ради се о једном опасном политичком авантуристи који може заиста да створи много, много веће проблеме и да изазове шире насиље, упозорава наш саговорник.

КАКО БЕОГРАД ДА ПОМОГНЕ?

Он додаје да је сада јако важно да се српски народ смири, да има са ким да се по саветује и да мора да делује заједно са својом државом Србијом.

- Евидентно је да су Срби на северу Косова решени да бране свој опстанак. Зато је сада најважнија координација деловања и охрабривање српског народа, пружање подршке која може да се пружи. Једнако је важно деловање на међународном плану и према Уједињеним нацијама и према свим другим међународним организацијама, према великим силама и наравно према Кфору и Еулексу који су дужни да обезбеде сигурност, каже Дрецун.

ЦИЉ ЈЕ ИСЕЉАВАЊЕ СРБА

Он подсећа да је то устаљени низ активности које је Београд увек предузимао када је долазило до оваквих критичних ситуација.

„Ово нису безазлене игре, ово су озбиљни покушаји да се Срби натерају на исељавање са севера Косова. Курти намеравао да са оваквим провокативним акцијама изазове толику количину у страха, бесперспективности код српског народа на северу да једноставно они оду одатле или да они који остану прихвате ту лажну државу Косово“, закључује Дрецун.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)