АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ НАБАВИЛИ ДРОНОВЕ И РАКЕТЕ: Исламисти из Призрена и Пећи планирали нападе, детаљи хапшења на Космету

Д. З.

13. 10. 2021. у 09:34

НА ЗАХТЕВ Специјалног тужилаштва Основни суд у Приштини одредио је притвор од месец дана петорици Албанаца ухапшених због сумње да су припремали терористичке акције на Косову и Метохији, истовремено осумњичене и за кривично дело неовлашћено држање, контролу и продају оружја.

АЛБАНСКИ ТЕРОРИСТИ НАБАВИЛИ ДРОНОВЕ И РАКЕТЕ: Исламисти из Призрена и Пећи планирали нападе, детаљи хапшења на Космету

Фото: Депоситпхотос

Полиција тзв. Косова је пре два дана на подручју Пећи и Призрена ухапсила пет особа осумњичених за кривична дела у вези тероризма. Према подацима тужилаштва мета напада ухапшених били су циљеви на Косову и Метохији, а спомиње се и њихова повезаност с терористичком организацијом ИСИС.

Наиме, према сазнањима тужилаштва које је према наводима приштинских електронских медија водило тромесечну истрагу која је окончана хапшењем, чланови ове групе су још од марта ове године са још неколико особа припремали терен за извођење терористичких напада на Косову и Метохији.

Дан након њиховог хапшења полиција је у претресу неколико локација у Пећи и Призрену запленила значајне количине наоружања, укључујући аутоматско оружје различитих врста, муницију, ручне бомбе и другу опрему, док је Специјално тужилаштво у Приштини саопштило да је Полицијска управа за борбу против тероризма током хапшења и рације пронашла експлозив, беспилотне летелице и противтенковско оружје.

Поједини приштински медији преносе сазнања да се ради о групи Албанаца, радикалних исламиста који су планирали терористичке нападе на КиМ.

Из групе од пет чланова двојица су раније хапшена као део радикалне исламске групе. Још увек није јасно да ли је та група била део или је имала везе с ИСИС-ом или другим терористичким организацијама, док се у појединим електронским медијима на Косову незванично спомиње да је ухапшена група припремала акције против КФОР-а.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)