ПАРЕ ЗА МАЛИШАНЕ: Бијељина субвенционише децу која иду у приватне вртиће

В. Митрић

12. 10. 2021. у 23:47

ГРАДСКА управа је започела исплату месечних субвенција за децу која похађају приватне вртиће, као и финансијске подршке родитељима новорођенчади.

ПАРЕ ЗА МАЛИШАНЕ: Бијељина субвенционише децу која иду у приватне вртиће

ФОТО: Лого град Бијељина

До сада су исплаћен novac за 48 породица које су добиле принову, као и за 329 деце из три вртића у износу од 20.500 конвертибилних марака. У наредним данима уследиће исплата субвенција и за преостале вртићке малишане, у складу са доставом документације. За субвенције је пријављено око хиљаду деце из приватних предшколских установа и у плану је да се за субвенционисање њиховог боравка у вртићима издвojи 130.000 конвертибилних марака, као и 100.000 КМ за родитеље новорођенчади.

- Сва деца треба да имају што равноправнији положај, било да похађају приватне или државне вртиће. Исплата субвенција за сву вртићку дјецу биће завршена у року од неколико дана и још једном захваљујемо родитељима и вртићима на сарадњи, а исплата подршке родитељима беба се врши у складу са доставом захтева – поручено је из градског Одељења за друштвене делатности.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић ће у наредном периоду наставити с посетама предшколским установама, како би биле размотрене могућности за унапређење сарадње, a наредни вртић који ће посетити биће „Штрумфоград“.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)