ГЛАС ЗА СРПСКУ ЛИСТУ ЈЕ ГЛАС ЗА ЗСО: Далибор Јевтић о предстојећим изборима на Косову и Метохији

Танјуг

11. 10. 2021. у 10:44

ПОТПРЕДСЕДНИК Српске листе и кандидат за градоначелника Штрпца Далибор Јевтић изјавио је данас да се нада да Приштина пред изборе неће повући неке нове потезе, али и истакао да међународна заједница сада зна да је позиција Србије војно и економски знатно боља и да са њом мора да се разговара.

ГЛАС ЗА СРПСКУ ЛИСТУ ЈЕ ГЛАС ЗА ЗСО: Далибор Јевтић о предстојећим изборима на Косову и Метохији

Фото: Новости архива

Он је рекао да је позиција Србије сада боља, пре свега због председника Србије Александра Вучића, да је економски јача и снажнија и истакао да представници међународне заједнице то имају у виду када се ради о њиховим одлукама у вези са ситуацијом на Косову и Метохији.

Јевтић је поручио да је глас за Српску листу на предстојећим изборима глас за Заједницу српских општина, за бољи живот и чврсте везе са Србијом, али и навео да је тренутна ситуација веома изазовна.

- Свакодневно се сусрећемо са различитим изазовима. Албанци желе да неко други дође на власт у Србији, а Српску листу виде као пројекат Србије. Ми имамо и Србе који нису разумели важност политичког уједињавања и који су се зарад својих ситних интереса организовали политички како би умањили снагу Српске листе и нападали Александра Вучића - рекао је Јевтић.

Према његовим речима, циљ Албанаца је да Срби у локалним скупштинама немају двотрећинску већину која је преломна за одлуку о придруживању ЗСО.

- Циљ Албанаца је да немамо ту двотрећинску већину у локалним скупштинама и да на тај начин покушају да умање број општина које ће бити део Заједнице. То је био циљ и када су формиране политичке опције именом и презименом Срба који суштински раде за њихове интересе - рекао је Јевтић.

Он је закључио да јединство које је успостављено захваљујући Вучићу и тадашњем директору Канцеларије за КиМ Марку Ђурићу сада смета, као и да је погубно што међу, како је рекао, "Куртијевим Србима" има сада неких младих који нису свесни опасности.

- Имамо информације да неки од њих раде за косовску обавештајну службу. Све оно што се дешава ових дана је алармантно и забрињавајуће, а ми ћемо учинити све да до избора не дође до инцидената и да не наседамо на провокације. Јасно је да ћемо победити на тим изборима - закључио је Јевтић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери