ШАПИЋ: Вучића нападају они који желе да зауставе Србију

Novosti online

10. 10. 2021. у 11:28

ПРЕДСЕДНИКА Александра Вучића нападају они који су проценили да Србија данас не би требало да буде ту где јесте и на све начине покушавају да је зауставе, изјавио је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

ШАПИЋ: Вучића нападају они који желе да зауставе Србију

Фото: СНС

- Онда је потпуно логично да су напади усмерени на Вучића - рекао је Шапић гостујући у емисији "Ново јутро", телевизије Пинк и додао:

- Потпуно је јасно због чега трају напади на Александра Вучића и од стране неких политичких кругова у нашој земљи и спољног фактора. Зато што је он персонификација данашње Србије, утемељивач нове српске политике, то је чињеница, неко са том политиком може да се не слаже, али не може да оповргне да је то чињеница.

Он је истакао да га посебно забрињава чињеница да неки од актера на нашој политичкој сцени подржавају нападе на председника државе и његову породицу.

- Вучић неће бити доживотни председник државе, једнога дана доћи ће неко други, уколико не будемо штитили институцију председника, не знам шта можемо да очекујемо. Постоје неки стубови друштва и институције које морамо да штитимо ко год да је у питању- истакао је Шапић.

Он је, говорећи о нападима на Вучићеву породицу, рекао да су то су изузетно опасне ствари које морају да се истерају до краја.

- Дубоко верујем да ће се сазнати шта иза тога стоји шта је крајњи циљ, а мислим да је он много дубљи него што је сама дискредитација председника Вучића- рекао је Шапић.

Упитан да ли је на Председништву СНС било говора о темама које претходних дана окупирају медије у Србији, а тичу се умешаности неких од високих државних функционера у прислушкивање председника државе и нападе на његову породицу, Шапић је одговорио да су то ствари које се тичу надлежних државних органа.

- О томе се није дискутовало, те ствари се тичу углавном надлежних државних органа и нико за сада на нашим страначким органима није дозвољавао себи да на било који начин утиче на надлежне органе. Ово су доста озбиљне ствари, и мислим да ће сваки иоле пристојан и озбиљан човек сачекати да види епилог свега овога. Сигуно да ће те и ствари и још доста тога што се дешавало у претходним периоду утицати и на страначку будућност многих функционера- рекао је Шапић и додао:

- На Председништву је било анализе актуелне политичке ситуације, председник нас је информисао, говорио о бројним састанцима које је у претходно периоду имао са европским и светским званичницима, говорили смо о скупштини странке, померена је за 20 дана пре свега због епидемиолошке ситуације- рекао је он.

Шапић је истакао да ће на скупштини СНС бити представљен 10-годишњи програм развоја Србије.

- Три дана ће трајати скупштина странке, покушаћемо да представимо један 10-годишњи програм развоја Србије, начин на који ми видимо политику и како би Србија требало да се креће. Као свака озбиљна организација на свету, уколико сваког дана не радите не себи, не пратите трендове и не одговарате изазовима времена, не можете очекивати да ћете одржати и ниво квалитета посла којим се бавите. Српска напредна странка се труди да одговори свим изазовима времена и потребама српског народа- закључио је Шапић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

Отварање фабрике у Новом Саду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)