ОРЛИЋ: Ђилас мрмљањем и небулозама брани самог себе и свој лоповлук

Novosti online

07. 10. 2021. у 14:09

ВЛАДИМИР Орлић, члан Председништва Српске напредне странке, рекао је да "поново жути тајкун Драган Ђилас мрмљањем и небулозама брани самог себе и свој лоповлук."

ОРЛИЋ: Ђилас мрмљањем и небулозама брани самог себе и свој лоповлук

Фото: Танјуг/С. А.

"Очигледно врло незадовољан трагичном неубедљивошћу свих Мариника које је запослио у својој приватној фирми да у његово име и за његов рачун лажу, бране пљачку свог газде Ђиласа и бесомучно клевећу Александра Вучића и Србију. И показује тиме да још није разумео у чему је основни проблем: не у томе што Мариника и остали његови упосленици не умеју, већ што то нико живи не може, нити је уопште могуће – опрати прљаве трагове Драгана Ђиласа.

Јер просто нема оправдања за 619 милиона евра прихода Ђиласових приватних фирми, док је он био на власти. Нема начина да се то објасни тако да испадне поштено. Нема оправдања за узимање силних пара од народа, почевши од Ђиласових марифетлука са препродајом рекламног времена на РТС, па редом – по свим државним и градским предузећима, установама са којима је „пословао“ док је био на функцијама. Немогуће је Ђилас објасни како то он и његов брат дотераше до 35 станова и других некретнина, којих није било пре него што је жути тајкун дошао до власти. Како им је тако „процветала“ фирма баш у време када је Драган Ђилас тутњао по најважнијим фотељама, иста фирма у којој данас плаћају све своје Маринике и остале који су скупа са својим газдом ојадили и Београд и Србију. Немогуће је да било ко објасни на десетине рачуна посејаних свуда по свету, са десетинама милиона евра сакривених, којима управљају жути тајкун и његов картел. Није се родио, нити ће се родити, тај – који све то може да опере и оправда. Зато ни када лично Ђилас тако нешто покуша, не звучи ништа мање трагично од своје сараднице у моментима кад кокошке назива дилерима дроге.

Не помаже том утиску јада и немоћи ни срамно разметање тужбама против новинара , кривих само због тога што раде свој посао и траже одговоре на бројна питања у вези Ђиласових рачуна и пара сакривених након лоповлука. Против политичара, па и представника државних институција, чији је посао да све наводе по закону испитају и истину утврде, како год она гласила. Велики проблем има Драган Ђилас са том истином, изгледа, кад од ње мора да се панично брани. Па чак и да поднесе пријаву против тужиоца, онако „европски“ и „демократски“, како то само тајкун и мафијаш уме. Док се упорно хвата за врат са самим собом, тврдећи и данас: час да има фирму и рачуне у Швајцарској, час да нема, све шетајући се уздуж и попреко по тој земљи да „обиђе“ – и ту фирму, и те паре којих наводно „нема“. Смешно би било, и то урнебесно, само да није реч о парама отетим овом народу.

И не може то да се сакрије никаквом новом вратоломном фантазијом, у којој ће похлепни тајкун опет да помене име Александра Вучића. Јер, за разлику од Ђиласа, Александар Вучић нема рачуне по иностранству, нема приватне фирме никакве, нити милионе у било којој валути посејане по свету. Њега те паре не занимају, већ се бори за то да иза себе остави резултате. Ту једноставну истину никакве нове Ђиласове и Мариникине приче и претње – не могу да промене. Разлика између Александра Вучића и њих – не може да се поништи. Немогуће је. Јер је у тој разлици све. Исувише су јаки и исувише видљиви Вучићеви резултати са једне стране, као што су исувише очигледни прљави трагови Ђиласовог бешчашћа, грабежа и лоповлука, са друге.

На основу те разлике се опредељује читава Србија данас. А она свакоме уме да одреди и меру и место – баш како је заслужио. Зато је данас Александар Вучић на челу државе и има плебисцитарну подршку народа. А Ђилас је и даље: само у својој приватној фирми, и има уз себе пар својих Мариника – привремено, док плаћа, наравно", навео је Орлић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)