СИНИША МАЛИ ОДГОВОРИО НА ХАЈКУ ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Павелићеви поданици настављају са својом старом опсесијом - Србијом

Novosti online

05. 10. 2021. у 16:01

МИНИСТАР финансија Синиша Мали одговорио је на писање хрватског портала "Индекс" да наводно "поседује 24 стана у Бугарској".

СИНИША МАЛИ ОДГОВОРИО НА ХАЈКУ ХРВАТСКИХ МЕДИЈА: Павелићеви поданици настављају са својом старом опсесијом - Србијом

Фото: Министарство финансија

Синиша Мали је указао да хрватски портали изнова покушавају да буду домишљати.

- Павелићеви поданици настављају са својом старом опсесијом - Србијом, очигледно љубоморни на наш раст и развој. Тако у своје медије радо позивају оне, који тенденциозно покушавају неистинама да се домогну фотеље, као и њихове упосленике који пласирају лажи, како би загосподарили јавним финансијама. С друге стране, њихови портали, попут Индеx.хр-а, изнова покушавају да буду домишљати, како би што више испрозивали нашег председника Александра Вучића, овог пута користећи случај „Пандора“, у коме сам оптужен да имам наводна 24 стана у Бугарској, а која је заправо рециклирана, стара прича која је још пре пар година пала у воду - наводи Синиша Мали.

Он истиче да су многи хрватски медији још заглибљени у прошлост.

- Већ данима од комшија, посебно путем њихових медија, заглибљених у прошлост, безмало чујемо и претње да нећемо бити у Европској унији, да су они први по питању економије, и многе друге чежње. То је посебно видљиво на примеру јавног дуга, који је у Хрватској порастао на незавидних 87,4 одсто, док је код нас, упркос огромним издвајањима државе од чак осам милијарди евра за три пакета помоћи привреди и грађанима, стабилан и тренутно на нивоу од 56,3 одсто. Дакле, испод нивоа који прописује Мастрихт и тако ће и остати. Прошле године, када је економија на светском нивоу потонула услед пандемије вируса корона, Србија је остварила један од најбољих резултата у Европи, пошто је пад БДП-а био свега 0,9 одсто, док је Хрватска економија пала за чак 9 процената. И ове године очекујемо да остваримо један од најбољих резултата на старом континенту. За оне који су десет пута гори од нас, било би боље да уместо сејања мржње и неистина, покушају да остваре цивилизован контакт, јер можда од нас нешто и науче или чују савет како да очувају своју економију. Уместо размишљања о напретку, помирењу и промовисању добрих комшијских односа, очигледно је да не могу да се отргну из загрљаја усташког наслеђа и мржње коју промовишу готово сваког дана. Али, одавно је познато да људи мрзе оне који побеђују, јер у њима буде осећај мање вредности - навео је Синиша Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)