ДОДИК: Вучић још једном показао да је човек мира и дијалога

Срна

01. 10. 2021. у 11:25 >> 11:27

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик нагласио је да је решавање кризе на северу Космета државнички потез председника Србије Александра Вучића, који је још једном показао да је човек мира и дијалога, а не сукоба.

ДОДИК: Вучић још једном показао да је човек мира и дијалога

Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Додик је изјавио Срни да је Вучић овим дипломатским успехом Србије на миран и демократски начин обезбедио Србима на Космету да могу да живе у миру и слободно се крећу и тако још једном показао способност и снагу Србије да брани свој народ на Косову и Метохији, те да га у томе не могу омести ни претње ни притисци никаквих косовских специјалних снага ни међународних мешетара.

- Повлачење припадника РОСУ представља дипломатску победу Вучића, који је тако спречио да се на северу Космета одомаћи вирус политичког екстремизма, избегну сукоби и сачува мир. Ово је први пут да се на Балкану повлаче снаге које су осокољене подршком неких међународних фактора покушале да силом решавају неспоразуме, избегавајући дијалог, док се то, на пример, у БиХ никада није догодило - истакао је Додик.

Он је указао да се у БиХ избегава унутрашњи дијалог, који једино може донети правично решење и сачувати мир и стабилност.

- Велики дипломатски успех Вучића и српске стране је и тај што је Европска унија констатовала да није поштован Бриселски споразум са косовске стране, када је у питању Заједница српских општина, те да ће то сада бити приоритетна тачка на следећим преговорима две стране у Бриселу - рекао је Додик.

Република Српска, која је са узбуђењем пратила догађаје на северу Косова и Метохије, нагласио је Додик, са олакшањем је примила одлуку о решавању ове кризе, дајући пуну подршку Србији са Александром Вучићем на челу, који је обезбедио мир и слободу кретања за нашу браћу на Косову.


Запратите Nportal на Фејсбук страници

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)