ВУЧИЋ О НЕРВОЗИ КУРТИЈА: Комплимент то што је признао да сам ја његов проблем

Танјуг

30. 09. 2021. у 13:41

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је да нико није могао такав комплимент да му пружи као што је то учинио премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, рекавши да тзв. независно Косово има проблем са једним човеком, који има своје име и презиме, а то је Александар Вучић.

ВУЧИЋ О НЕРВОЗИ КУРТИЈА: Комплимент то што је признао да сам ја његов проблем

Фото: Танјуг

На питање да прокоментарише Куртијеву изјаву, Вучић је рекао да се јуче могла видети сва нервоза Куртија.

- Узвраћам Куртију на томе што је рекао да тзв. независно Косово има проблем са једним човеком. Нико други није могао такав комплимент да ми пружи. Ја ћу наставити да радим свој посао на повезивању људи, очувању виталних српских интереса, њега да вређам... могу у лице да му одговорим, а да пред новинарима изигравам хероја, не пада ми на памет - рекао је Вучић.

Он је оценио да се Куртију није баш прославило скидање таблица, те да, како каже, није све у једном потезу и да се мора размишљати дугорочно.

- Можете да кажете хоћу успешну економију, али ми се не мили да имам мир и стабилност. Не можете. Морате да водите рачуна о свему, о монетарној политици, стабилности, морате да поштујете договоре, да будете коректни - поручио је Вучић.

Вучић је истакао да се једностраним актима не доноси ништа добро.

- Надам се да је то добар наук и за Приштину - рекао је Вучић и додао да га брине случај Ивана Тодосијевића, који је, иначе, добио позив за издржавање казне због изјаве о Рачку.

Он је, међутим, указао и да је документ о дееслакацији важан и када је реч о Тодосијевићу и Заједници српских општина, наводећи да много важних ствари за Србију произилази из њега.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)