ПАЛМА: Када год Србија нешто добро уради, косовски Албанци добију зелено светло од неког да ремете мир и безбедност

Novosti online

29. 09. 2021. у 13:14

ПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије Драган Марковић Палма коментарисао је дешавања на Космету.

ПАЛМА: Када год Србија нешто добро уради, косовски Албанци добију зелено светло од неког да ремете мир и безбедност

Фото П. Милошевић

- Оружани упад са дугим цевима од стране Приштине на север Косова и Метохије је реакција на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Српска застава никога није угрозила ни у безбедносном ни у економском смислу. Нешто слично се десило и када је Вучић био у Москви и разговарао са Путином и руским званичницима и тада смо били у Москви и ја и Дачић као министар спољних послова. Вучић се није ни вратио у Београд, а Приштина је саопштила да за њу Бриселски споразум не важи јер је наводно противан косовском Уставу. Како је био у складу са косовским Уставом када сте га потписали? Када год Србија нешто добро уради, косовски Албанци добију зелено светло од некога да ремете мир и безбедност. Сада, Мирослав Лајчак је био у Приштини и није ни ушао у кола, а косовски Албанци су са дугим цевима дошли на север Косова и Метохије. Они су то урадили да испровоцирају Србију да војно реагује. То је циљ косовских Албанаца и Куртија. Србија на провокације неће реаговати, али ако провокације прерасту у физичко насиље над Србима, Србија не може то гледати скрштених руку као неми посматрач. Шта би требало да чекамо да се деси нова „Олуја“ или „17. март“ и нови погроми Срба? У овом случају НАТО мора да реагује, не војно, него да каже Приштини да по хитном поступку повуче дуге цеви и специјалне јединице са севера Косова и Метохије. Не може Лајчак да каже „обе стране“. Које обе стране? Само једна страна је са дугим цевима на северу Косова и Метохије - изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма гостујући на ТВ Пинк.

ОНИМА КОЈИ ПОДРЖАВАЈУ ОНОГА ШТО ВРЕЂА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА И ЊЕГОВУ МАЈКУ НЕ ТРЕБА УПУТ ЗА ПСИХИЈАТРИЈУ. БОГ НЕ СЛУША ТЕ БУДАЛЕ

- Тај водитељ (Марко Видојковић), који је у живом програму вређао председника Србије Александра Вучића и његову породицу, није то урадио сам. Је л' то начин да повећавате гледаност, јесу то поруке за боље сутра грађана Србије? У неким опозиционим организацијама има лудака, превараната, бивших профитера. Где су њихови пријатељи када су били на власти и где су паре које су добијали од неких страних амбасада. Да нису те паре потрошили за школе и вртиће? Не. Те паре које су добијали су служиле за њихов леп живот и да нападају све оно што се добро ради у Србији. Обичај је када се оде у цркву да се молите Богу за здравље, чак и непријатеља. Вучић није непријатељ ни Драгану Ђиласу ни Вуку Јеремићу. Вучић је њихов политички неистомишљеник. Ја мислим да такви као што су Драган Ђилас и Вук Јеремић и њима слични иду у цркву да моле Бога да што пре узме Вучића. Али Бог не слуша те будале. Ја бих баш волео да ти који свакодневно критикују Вучића и ову власт, да поставе своје име на изборима. Тај који је псовао председника, па за њега неће да гласају ни камермани из његовог студија, што су колеге. И они се стиде онога што су чули, као и жена која кува кафу. Јесу то поруке 21. века? Зашто не кажу „ти си Вучићу направио болницу од 10 спратова, а ми ћемо од 15. Повећаћемо пензије и плате. Што не признају да је у њихово време просечна плата у Србији била 300 и нешто евра, а данас је 500 и нешто евра. Они су када су дошли на власт затворили све фабрике, а ко данас запошљава те људе који су тада добили отказе и њихову децу и њихове унуке. Вучић и Влада Србије. Чујем да има неких који подржавају тог водитеља што је вређао Вучића и његову мајку. Ти такви када би дошли на психијатријски преглед и када би предали здравствену књижицу на шалтеру и медицинска сестра када би их видела рекла би „дајте овога преко реда и без упута“ - рекао је Драган Марковић Палма.

ВУК ЈЕРЕМИЋ НЕКА ВОДИ КУРТИЈА КУЋИ КАДА МУ ЈЕ ПАМЕТАН

- Јесте видели како Вук Јеремић хвали Куртија и каже „Курти је паметан човек“. Ако ти је паметан води га кући и кувајте му ти и твоја жена кафу. Све државе у свету имају власт и опозицију који се надмећу резултатима и програмом, али у свим државама када се говори о националном и државном питању постоји консензус и јединство. А Србија због лажи Драгана Ђиласа и Вука Јеремића нон-стоп добија неке критике из Европске уније и Европског парламента. Онда кажу „слобода медија“. Је л' вређање председника државе као што је урадио Марко Видојковић слобода медија. Је л' то слобода медија? - упитао је председник Јединствене Србије.

ОД 23. ДО 30. ОКТОБРА ВОДИМ У ЕГИПАТ 144 ЉУДИ, А У ДЕЛЕГАЦИЈИ СУ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ И ТЕХНИЧАРИ ИЗ КОВИД ОДЕЉЕЊА И КОВИД АМБУЛАНТИ ИЗ 20 ЗДРАВСТВЕНИХ УСТАНОВА ИЗ СРБИЈЕ

- Од 23. до 30. октобра водићу у Египат делегацију 144 људи у чијем саставу ће бити лекари и медицинске сестре и техничари из ковид одељења и ковид амбуланти из 20 здравствених установа из Србије. Ти људи који раде у ковид одељењима и ковид амбулантама заслужили су све ордење које Србија даје и све заслуге. Паре за то путовање, као и за сва претходна, обезбедили су донатори. Поред тога, 17. октобра на свечаној седници, поводом Дана ослобођења Јагодине у Другом светском рату, преко 30 лекара и здравствених радника из Опште болнице и Дома здравља из Јагодине добиће традиционалне Октобарске плакете града Јагодине и уз то по 50 000 динара као новчани део награде. Подсећам да смо ми водили ове године 130 лекара и здравствених радника из целе Србије у Египат, па 600 лекара и здравствених радника из целе Србије у Паралију и 994 пољопривредна произвођача из целе Србије у Паралију. Средства за сва та путовања обезбедили су донатори - рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)