ОД КФОРА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: На Јарињу припадници РОСУ, Срби са барикада поручују - не одустајемо! (ФОТО)

Д. ЗЕЧЕВИЋ

28. 09. 2021. у 17:31

УПРКОС најави КФОР да ће бити повећан број патрола, данас поподне на административном прелазу Јариње њих уопште није било!

ОД КФОРА НИ ТРАГА, НИ ГЛАСА: На Јарињу припадници РОСУ, Срби са барикада поручују - не одустајемо! (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

На овом прелазу и даље, девети дан, Срби са севера Косова и Метохије мирно протестују тражећи да се повуку припадници тзв. Специјалне косовске полиције, односно да се укине одлука о скидању српских регистарских таблица. Поред возила која су у колони дугој око три километра, где се на путу налазе аутомобили и камиони, грађани окупљни у групама поручују да неће одустати од својих захтева.

Са њима су и припадници Српске листе. Александар Спирић, у име Српске листе, је поручио да ће грађани остати при својим захтевима.

- Само тражимо право на слободу кретања, право на слободу живљења, да се стање врати на оно какво је било пре 20. септембра, пре него што су припадници РОСУ са дугим цевима упали на прелазе Јариње и Брњак. Оно што охрабрује све је чињеница да су држава Србија и председник Александар Вучић уз нас - поручио је Спирић, који је са окупљеним грађанима од јутрос.

Иначе, окупљене грађане су посетили и пружили им подршку и Срби из Метохије.

БОНУС ВИДЕО - "Лазар 3" на војној паради у Туркменистану

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)