ЗОРАН ТОМИЋ: Србија се неће вратити у мрачно доба жутих тајкуна

Novosti online

27. 09. 2021. у 10:46

СРБИЈА је данас светлосним годинама далеко од онога што смо имали у време тајкуна и то је једина паметна ствар коју је Драган Ђилас изјавио, рекао је народни посланик Зоран Томић.

ЗОРАН ТОМИЋ: Србија се неће вратити у мрачно доба жутих тајкуна

Фото: СНС

- Срећа јесте што смо толико далеко од тих година пљачки, понижавања и уништавања Србије и периода када је жута банда харала овим просторима. Нема грађанина у Србији, осим припадника Мултиком клана, ком није драго што је то тако и који не види напоре које председник Вучић улаже да Србију унапреди и да се држава никад не врати у мрачно доба жутих тајкуна, сецикеса и дилетаната - изјавио је Томић.

- Ђилас говори о томе како Вучић поткупљује људе. Данас иде до тврдње да Вучић поткупљује стране државнике и читаве државе. Чак и европарламентарце, исте оне које је Драган Ђилас тражио да дођу, очекујући од њих да ће га устоличити као владара Србије мимо воље грађана и избора. Јасно је свима да Ђилас губи везу са реалношћу, јер његов бизнис план за приватизацију Србије не успева и сад као неко дериште се дури и сви други су му криви за неуспехе које ређа, а никако да себе погледа у огледало и да изађе пред грађане Србије да од њих то чује. Да, пред грађане Србије, а не своје упошљенике у Мултикому које шета по Србији да му глуме статисте док се снима пред својим телевизијама. Ако верује да је он боље решење за Србију и да његов холивудски план за дан после има смисла који по његовим речима видимо подразумева поновну препродају секунди на РТС и промоцију његових медија и компанија, нека изађе на изборе и то потврди гласовима грађана. Изашао би он да сме, да има подршку, јер услови за изборе су многоструко бољи и коректнији него они његови, када је, иако је све конце имао у својим рукама, на изборима изгубио - рекао је Томић.

- Други назив за Ђиласа јесте монополиста. Ништа чудно, покушао је да монополизује Београд док је био на његовом челу, па је то радио док је био на челу некаквог Савеза за Србију, које је користио као инструмент да противнике уништи и себе постави на трон господара опозиције. Кад то није успео, онда је самовољно растурио тај Савез и свакога ко мисли другачије од њега прогласио за издајника опозиције, тј. лажну опозицију. Сад то поново хоће да учини па користи своје послушнике попут Маринике Тепић, Борка Стефановића и послушнике у његовим медијима да оно што он мисли они изговоре, па ако прође он купи заслуге, а ако не ограђује се од њих. То је учинио и са последњом у низу увреда упућених председнику Вучићу и његовој мајци. Сви ти његови гласноговорници говоре оно што он мисли, кад јавност осуди говор мржње онда се пере од њих, одбацује их, али истина не може да се сакрије, па му се искраде фраза да увреда није намењена мајци, него председнику. И онда је све у реду? Само у Ђиласовом свету мржње - додао је он.

- Напада председника Вучића што ради на томе да се Србија унапреди, што се граде ауто-путеви, брзе пруге, што реалност постаје и метро у Београду, што се решава проблем Винче, што су решени проблеми попут Железаре и РТБ Бора. Знамо зашто напада, јер све те пројекте је желео да користи за пуњење сопственог џепа, па кад Ђилас спомене цифру, знају људи да је то само део онога што планира да стрпа у џеп. Видели смо како се код њега послови завршавају, попут моста на Ади, кад мимо Закона крећу анкеси уговора којима се вредност радова повећава на увецане вредности плус провизије за фирму и његов џеп. На крају од једног моста на Ади могли смо да изградимо скоро цео Моравски коридор. Његове методе су прочитане од стране грађана, јавност је са њима упозната и више никог не може да превари. Не може да превари ни грађане на Косову и Метохији који одлично знају да проблеми који постоје су изазвани нерадом Борка, тј. Борислава Стефановића који је потписао да се уведу гранични прелази између Срба и Срба, Вука Јеремића званог глупо питање који је у међународном суду правде дао ветар у леђа сепаратистима и ускоро очекује споменик у Приштини, Бориса Тадића који на дан проглашења лажне државе је побегао у Румунију плашећи се реакције грађана и издао само саопштење. Целокупна снага њихове дипломатије се огледала у протеривању два амбасадора и то Црне Горе и Македоније, као одговор на признање лажне државе. Данашња Србија није слаба као њихова, данашња Србија има мудрог лидера на челу који не наседа на провокације, који је подигао углед Србије у свету и бори се за своје грађане и који ће их штитити ма где они живели. Данашња Србија има снаге безбедности које раде у интересу грађана Србије, а не страних амбасадора и других држава. Зато лажи које Ђилас изенесе да је Србија некоме данас нешто дала, је његова самопројекција шта би он радио да је на челу државе, а то је тотална распродаја њених теритоија, фабрика, ресурса и приватизација круга двојке која би била под директном контролом жуте хоботнице зване Драган Ђилас. Зато ова хоботница никад неће бити јача од Александра Вучића јер иза њега стоје дела, стоје резултати и стоје грађани Србије који га подржавају - закључио је Томић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)