ОРЛИЋ: Жути тајкун Драган Ђилас дефинитивно је изгубљен случај

Новости онлајн

27. 09. 2021. у 09:58

ЧЛАН Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић реаговао је на најновије изјаве Драгана Ђиласа.

ОРЛИЋ: Жути тајкун Драган Ђилас дефинитивно је изгубљен случај

Фото Танјуг

- Жути тајкун Драган Ђилас и дефинитивно је изгубљен случај. После две деценије политичког лова у мутном, још увек није научио основну ствар у политици: да на власт доводи само народ, гласовима. То своје тешко незнање Ђилас још и саопштава јавно - да брука буде већа, као да му сва досадашња бламажа није довољна. Он би још? Та незаситост као саставни део тајкунског карактера упропастиће га начисто - рекао је члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић.

- Тако данас жути тајкун у свом таблоиду, у склопу исте фирме која је емитовала простачко псовање мајке Александра Вучића, кука и ламентира над својом судбином оптужујући цео свет. Кад каже "Ма, Вучић корумпира комплетне државе!", смеју се грохотом и шалтерски службеници у швајцарским банкама, за стомак се држи од смеха цео борд директора финансијског фонда на Маурицијусу. А Ђилас оптужује целу Европу, све најмоћније и најбогатије државе света, и то редом, да су корумпиране и зато "криве" што је Вучић на челу Србије. И јасно је да бахати тајкун, навикао да све у животу гледа само кроз паре, ту полази од себе. Никад није ни био у стању да размишља изван оквира "све да буде Ђиласова приватна фирма, сви да буду Маринике на Ђиласовом платном списку". Али да и даље не разуме елементарно: да у Србији право гласа имају само наши грађани, а не било ко други - стварно је смехотресно. И одатле је потпуно јасно, зашто је бахати тајкун ту где је, заглављен на маргини са које му излаза нема. Он појма нема ни где да тражи врата. Нема у Србији страних намесника, нити ће их бити, ту жељу не може да му испуни нико. А на истој страни, на којој дрвље и камење зајапурени Ђилас баца на Европски парламент, Тања Фајон му поручује да је лажов. Тек да комедија буде потпуна.

Приде још грабљиви тајкун кука наводно и на РТС, на ком и данас партијским и фамилијарним везама држи под шапом уреднике, киван што ни то не помаже да народ заборави како га је бивши режим пљачкао, са све Ђиласима, Мариникама и сличним поштењачинама. У мору смејурија, дотакао се ипак и једне озбиљне теме: рекао да он неће из Србије, јер је ту "његова улица". Значи ли то да планира да у Србију врати и све оне паре које је посејао на силне рачуне по белом свету? Да бар мало од отетог врати народу кроз порез? Кад му је ту улица, зашто је паре послао на неки друго место? Знамо сви како одговор гласи. Баш као што тајкун и његови упосленици знају како гласи одговор народа, саопштен на изборима. Апсолутна подршка Александру Вучићу, Србији која јача, брине о свом народу и гради будућност за сву своју децу - довољно је јасна порука да је разуме свако. Па чак и самопроглашени "машински мозак" који иначе не зна и не разуме ништа ни о политици, ни о Србији - изјавио је Орлић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)