ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО КУРТИЈУ: Спремност на дијалог се не показује дугим цевима, снајперима и оклопним возилима!

Novosti online

25. 09. 2021. у 20:04

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић још једном се огласио поводом актуелних дешавања на северу КиМ.

ПЕТКОВИЋ ПОРУЧИО КУРТИЈУ: Спремност на дијалог се не показује дугим цевима, снајперима и оклопним возилима!

АРГУМЕНТИ Петар Петковић, Фото Танјуг

Саопштење преносимо у целости.

- Осведочени екстремиста Аљбин Курти поново је данас потврдио да је спреман да за шаку гласова на предстојећим изборима, изазове озбиљне инциденте на простору Косова и Метохије. Једини одговорни за кризу на северу Косова и Метохије јесте Курти који је до ње довео својим једностраним акцијама и кршењем Бриселског споразума, а све са циљем да пред локалне изборе, иза снајпера и сузавца сакрије катастрофалне учинке своје власти, а у које се убраја и преко 100 инцидената и напада на Србе од почетка године. Само захваљујући одговорним, мирним и сталоженим реакцијама српског народа, ми данас немамо инциденте на прелазима, јер Куртијеви специјалци чине све да агресора представе као жртву.

- Међутим, спремност на дијалог се не показује дугим цевима, снајперима и оклопним возилима. Зато његове данашње поруке да је Београд одбио разговоре у Бриселу представљају брутални фалсификат и извртање чињеница. Курти је имао више шанси да у оквиру дијалога о теми слободе кретања преговара, укључујући и састанак у Бриселу 8. септембра, али је сваки пут од договора бежао, а сада би да наметне једнострана решења као полазни оквир за преговоре. Уместо да поштује споразум, Приштина је годину дана пре рока једнострано укинула важење статусно неутралних КС таблица, а све са циљем да изазове инциденте и напад на српски народ и Београд. Београд је увек истицао да је спреман за дијалог и разговор, али разговор не може да се одвија док траје огољена примене силе специјалних јединица РОСУ на северу КиМ и док Приштина забрањује и скида српске регистарске таблице, газећи и искривљено тумачећи делове споразума. Колико је Курти посвећен дијалогу најбоље је показао у протеклим данима, када је наредио да се хапсе људи који су истицали симболе Заједнице српских општина и бранили Бриселски споразум - закључио је Петковић.

БОНУС ВИДЕО - Снимљени косовски специјалци како скидају транспарент ЗСО у месту Горње Кушће

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)