БРНАБИЋ СА ВИКТОРИЈОМ НУЛАНД: Била сам јасна, Србија очекује примену Бриселског споразума

Novosti online

24. 09. 2021. у 22:09

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић, која се у Њујорку састала са подсекретарком за политичка питања у Стејт департменту Викторијом Нуланд, рекла је да је разговору била потпуно јасна, поручивши да нема више смисла говорити ни о чему другом осим о пуној имплементацији Бриселског споразума.

БРНАБИЋ СА ВИКТОРИЈОМ НУЛАНД: Била сам јасна, Србија очекује примену Бриселског споразума

Фото: Танјуг

Разговор је описала као искрен и отворен. "Жена која одлично познаје регион, одлично познаје Србију, све оне проблеме који у региону имамо", истакла је премијерка.

Разговарали су, како је навела, о тренутној ситуацији на КиМ, евентуалним могућим даљим разговорима у Бриселу, шта је то што Србија очекује.

- Ја сам била потпуно јасна да је то пуна имплементација Бриселског споразума и да нема више смисла говорити ни о чему другом осим о пуној имплементацији Бриселског споразума, односно формирању ЗСО и да не можемо да се понашамо као да један дан тај споразум постоји, а један дан не постоји, или за нас постоји, а за Албанце не. Мислим да смо се у томе сложиле - наводи Брнабићева.

О ситуацији на Косову и Метохији премијерка Ана Брнабић говориће на заседању Генералне скупштине Уједињених нација, вечерас око 23.30 по нашем времену.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)