ТОМИЋ: Ђиласова визија је да приватизује Београд

Novosti online

24. 09. 2021. у 16:16

Данас смо имали прилике поново да видимо Драгана Ђиласа у пуном сјају. Да, пуном сјају, јер човек није крио тугу у очима што метро о коме је он само причао, обећавао и користио га да бирачима замаже очи, данас креће да се реализује, рекао је Зоран Томић, народни посланик.

ТОМИЋ: Ђиласова визија је да приватизује Београд

Фото: СНС

- Одмах је као мало дете кренуо да се дури и љути и да доказује својим "машинским" мозгом како је његов метро бољи од оног који треба да се гради. Одмах је кренуо да доказује како цена од 2,2 милијарде евра је права цена његовог тешког метроа, који је заправо лаки. На основу чега? Па на основу његовог машинског мозга, чак је сам признао да је он спустио цену коју су прави стручњаци понудили са 2,7 на 2,2 милијарде евра. Не морамо да се питамо како, јер његове методе за спуштање цене и уграђивање у пројекте добро су нам познати. Иначе није хтео да каже да је 2012. године ангажовао исту фирму која је по смени власти у Београду радила студију изводљивости самог метроа и да је показала да цена од 6 милијарди евра је она која ће задовољити потребе Београђана за правим метроом, чија ће прва линија тешког метроа имати на 40,5 км 43 станице од којих 40 подземне. Драган Ђилас је прећутао да његова прва линија лаког метроа би имала 25 станица на 15 км дужине колико је предвиђена и да би све станице биле по принципу трамвај станица - истиче Томић.

- Много тога је Драган Ђилас прећутао, јер зна да кад би изнео идејно решење које је имао не да не би оправдао очекивања Београда, већ би јасно доказао како се уградио у пројекат изградње метроа. Зато њега боли кад прича о цифрама, па прича колике би субвенције дао том метроу, па кад је рекао да би то ишло до 90% њега срце боли, а очи пуне суза, јер те паре у свој џеп неће моћи да стави. Заборавио је Драган Ђилас да Београд треба да се шири, да Београд данас постаје права метропола, где ничу нова насеља која имају много боље услове за живот, него у време кад је он господарио Београдом. Данас је Београд на Води насеље које ће бити понос у Србији, где више није змијарник, жабокречина и где је место на којем ће и други Београђани проводити квалитетно време. Заборавио је Драган Ђилас да није идеја да се метро прилагоди само садашњим потребама грађана, већ и будућим, а будуће може да предвиди само онај ко има визију за даљи развој града и Србије. Ђиласу је та визија недостајала, заправо је и нема, јер једину визију коју има јесте како да Београд приватизује, да Мултиком постане национална компанија која ће господарити економијом и вољом грађана. Срећом грађани такву визију Србије и Београда не подржавају и нити ће је подржати.

- У својим наступима Ђилас се стално позива на неке стручњаке које неће да именује. Наравно да неће јер стручњаци су Ђилас и Мултиком. Каже да се не разуме у метрое, а са друге стране његов "машински" мозак не може да престане са просипањем "бисера" о томе како треба да се гради метро, не само у Србији већ и у другим градовима широм света. Мислим да је Ђилас измислио и временску машину, јер је слушаоцима данас казао да зна зашто су булевари толико широки на Новом Београду, вероватно се телепортовао у време СФРЈ и слушао тадашње стручњаке шта су планирали да раде. Све што износи делује заиста смешно, детињасто, чиме доказује да једино што данас зна да ради јесте да се дури јер није он тај који креће са изградњом правог, тешког, метроа у Београду који ће бити на корист свим грађанима Београда и Србије, а не само Мултиком фамилији. Просто је фантастично када чујете његове процене и визију где Београђани треба да живе, па некако испаде да их заиста концентрише око Мултиком круга. Јасно нам је да је круг двојке за њега Србија, али ово уводи нову категорију визије Србије Драгана Ђиласа, до које би се дошло распродајом имовине грађана и земље - каже народни посланик Томић.

- Фасцинантно је како је у данашњем наступу потврдио оно о чему се говори, а то је да опозиционе медије, њихове запослене и програм који се емитује контролише Драган Ђилас. Упитан да осуди увреде изнешене на рачун мајке председника Александра Вучића, прво је оклевао да ли да их осуди, па кад је његов "машински" мозак прорачунао да би му то донело поене, он је то урадио тешка срца, нападајући новинара који му је то питање поставио, бранећи се да не контролише медије где по његовим речима "нападају власт опозиције", занимљива фраза, а онда је рекао суштину која гласи "увреде су упућене председнику Вучићу, а не његовој мајци". Ако не контролише медије, не издаје директиве и не уређује прогам, како је знао коме су увреде упућене? Сад треба очекивати поново реакцију деришта Ђиласа, скрштених руку, како каже нисам ја то рекао нити мислио. Проваљени су њихови методи, схватамо да сва њихова обраћања и теме којима се баве су заправо дурење јер они нису то одрадили, јер се Србија гради и развија уместо да буде пљачкана и да пуне сопствене џепове и љуте се јер своју визију Мултиком Србије неће моћи никад да остваре. Немају подршку грађана, а од скоро су увидели да немају подршку ни споља. Више никог у Србији неће заварати својим лажима и пропагандом коју пласирају, јер Србија није више Ђиласова прћија да се њоме игра као дериште - закључио је Томић.

БОНУС ВИДЕО - ЈА САМ УБЕЂЕН ДА ЈЕ ВУЧИЋ РАЗОЧАРАН: Орлић духовито одговорио на речи Драгана Ђиласа

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)