ВУЧИЋ ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Забринут сам због пребијања Срба, верујем у храброст народа – погром се неће догодити(ВИДЕО)

Новости онлајн

23. 09. 2021. у 15:34

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић налази се у посети Мађарској где је данас одржао главно излагање на демографском самиту у Будимпешти.

ВУЧИЋ ИЗ БУДИМПЕШТЕ: Забринут сам због пребијања Срба, верујем у храброст народа – погром се неће догодити(ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Вучић је рекао да је важно да урадимо све што можемо да подигнемо наталитет у Србиј

- Без обзира на стопу морталитета, добрим наталитетом побеђујете све - рекао је Вучић и додао да ће мере бити представљење у наредних месец дана.

Председник Србије је рекао да се нада да ће ускоро имати прилику да угости и председника Пољске, те да ће упутити још неке позиве.

Фото: Принтскрин

Упитан о ситуацији на северу Косова, он је навео да је забринут за нападе на Србе, али да је то питање за НАТО и Кфор.

- Буде ли физичког напада као 2004. године, то се неће догодити. Очекујем хитан састанак управљачког тима за питање Заједнице српских општина - каже Вучић.

Председник је рекао да се нико не плаши нечијих речи и књига и да Србија мора бити знатно изнад тога.

- Како то да је самоопредељење суштина слободе за све, осим за Србе? То је моје питање за све? Како Срби немају исто право? Све што је вама довољено, што је врхунац слободарске мисли, нама није. Знамо да смо мали, да су против нас велике силе. Знамо нашу позицију, само немојте то да нам обашњавате принципима - каже Вучић.

- Један европски државник ми је рекао: Александре ти си у праву, али си довољно прагматичан да знаш како мораш да наставиш даље.

Говорећи о повлачењу нацрта Закона о МУП-у из процедуре, председник је рекао да је то урађено на његов захтев јер је остало још шест месеци до избора и не желим да се доносе тако важни закони.

– Ја сам крив што се повлачи из процедуре, извинио сам се Александру Вулину због тога, урадио сам то зато што је остало шест месеци до избора, не желим да доносимо тако важне законе на које би неко могао да има било какве примедбе. Сваког дана говоре како је потребно кривопролићем доћи на власт, део новинара, део лажне елите, бивша власт која изиграва опозицију, а онда се згражавају кад им девојка каже да су дилетанти. Они сви заједно не могу 10 одсто да скупе, пошто све то мора, онда хајде да идемо на силу, а онда се праве наивни, па како је смела то да им каже. А дивног ли језика, “побићемо их све, мора и Вукан мали да одговара”. Нисам видео закон. Да ли више верујем Вулину или доказаним лажовима од Маринике Тепић и Ђиласа, наравно Вулину – рекао је Вучић.

– Све то је прилично контрадикторно. С једне стране сам писао закон, који нисам ни видео, да бих их спречио да преузму власт, а кад смо га повукли, онда сам то опет урадио да би их спречио да дођу на власт. Па ухватите ту логику, све геније до генија. Они немају појма ни о чему је реч, то није било ни у форми предлога. Што се криминалаца тиче, ми смо све похапсили. Да нису открили некад нешто, кад смо имали по три убиства дневно у Београду. Немојте да ми глумите борце против корупције, Тепић, Ђилас и Јеремић који су синоним за корупцију. Они ће некоме да држе придике – додао је председник.

О нападима на посланицу Невену Ђурић Вучић је рекао: 

- Чим они некога нападну, можете одмах да га ставите на пијадестал. То значи да вреди.Чиме ј еона њих увредила? Тиме што им је рекла истину? Шта је ту увдреда? Она је таленат какав ја никад у животу нисам 

О нападима на посланицу СНС Невену Ђурић Вучић је рекао:

– Сећате се Ђиласове изјаве кад се Ана Брнабић вакцинисала, кад је Ђилас изашао и рекао да нисмо обезбедили вакцине. Шта је дете погрешило? Све им је у лице рекла. Зашто сам им ја највећи проблем? Зато што немам никакав страх од њих. Задовољан сам оним што смо радили у претходних 9 година и планом за будућност. Нападали су све који кажу нешто лепо о мени. Зашто имају проблем с том девојком? Јер живи политику, треба да сазри, али има срце, енергију, е зато им смета. Пет минута сам гледао емисије, такав таленат нисам видео, има енергију, посвећеност, жељу да се бори. Ја хоћу људе који не беже, који хоће на частан начин да узвраћају ударце. Зато ми је понашање и храброст те девојке и хистерија тзв. друге Србије, рекао сам да таквог талента нисам видео дуго. Кад сам видео, дошао сам до тог закључка. А чиме је то неког увредила? Што је рекла да су дилетанти? То није ружна реч, њу су вређали током емисије. Зато се борим за то дете, знам кроз шта пролази данас, кроз колико мржње. Знате шта они раде, сви упослени у Ђиласовој фирми? Ништа, за шта је стручна Мариника Тепић – подвукао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)