ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ДАНА ЗАВРШИО ИСКАЗ: На суђењу Саљиху Мустафи испитан први сведок

С. Ј. М.

23. 09. 2021. у 14:53

ЗАШТИЋЕНИ сведок "3593" завршио је данас после четири дана своје сведочење у Специјализованом суду Косова у Хагу у поступку који се води против једног од команданата такозване ОВК Саљиха Мустафе.

ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ДАНА ЗАВРШИО ИСКАЗ: На суђењу Саљиху Мустафи испитан први сведок

Фото: Принтскрин

Он је претходно одговарао на питања судског већа.

"3593" поново је испричао да су га припадници ОВК држали заточеног у логору у селу Злаш и да га је два пута претукао човек са црвеном капом, за којег тврди да је месец дана касније кад је пуштен сазнао да је оптужени Мустафа. Није знао да објасни зашто је 2006. године, када су га службеници Унмика, којима је давао изјаву о тортури коју је прошао, изричито питали ко вас је тукао, он рекао да не зна.

- Можда сам заборавио - рекао је сведок, тврдећи да се није плашио да каже.

Њему су показали једну фотографију, на којој је препознао особу која клечи и на грудима има ознаку "УЧК". Казао је и да је његова породица знала да је заточен у Злашу, али да нису могли тад ништа да учине да му помогну.

- Кад су ме пресрели у униформама ОВК и тражили да пођем са њима, мислио сам да ће обавити разговор са мном и пустити ме, нисам ни слутио да ће ме тући и да ћу се наћи у таквој ситуацији.

Мустафи се суди због ратних злочина над шест Албанаца почињених у априлу 1999. године.

Суђење се наставља по подне, када треба да сведочи други сведок, који је такође тад био жртва.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како постати и остати бр. 1 у ономе што радите?