ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти

Novosti online

23. 09. 2021. у 14:37

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да смо данас били сведоци бруталне и застрашујуће примене силе од стране припадника специјалних јединица Росу, који су у близини административног прелаза Брњак претукли тројицу српских младића и истакао да је за данашњи "стравичан инцидент директно одговоран Аљбин Курти".

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА КИМ: За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти

Фото Танјуг

- Зоран Томовић, Јован Таков и Драгиша Влашковић нападнути су и претучени без икаквог повода и разлога, никога нису провоцирали, већ су постали мете само зато што су Срби - истакао је Петковић у саопштењу.

Он је указао да Београд од почетка избијања кризе позива на уздржаност и мир, а Срби са севера Косова и Метохије, који само бране право на слободу, ниједног тренутка нису дали никакав повод за овакву примену силе, као и да физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ на КиМ неће толерисати и то сви морају добро да схвате.

- Да будем сасвим јасан. За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Курти, коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Као што смо више пута упозоравали, реч је о човеку спремном на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева - истакао је Петковић, саопштено је из Канцеларије.

Он је указао и да је сада више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Косова и Метохије.

- Због тога молим Србе да остану прибрани и мирни, да не наседају нити одговарају на провокације којих ће сигурно бити, јер то јесте циљ оних који су данас извели овакав акт безумља - поручио је Петковић.

БОНУС ВИДЕО: Смена припадника Росу на административном прелазу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)