СКАНДАЛ У ГРАЧАНИЦИ: Срби приведени због поштовања Бриселског споразума и ЗСО! (ФОТО)

Новости онлајн

22. 09. 2021. у 18:16

ПОЛИЦИЈА на Косову је привела данас у полицијску станицу тројицу Срба који су у Грачаници постављали билборд "Добро дошли у Заједницу српских општина", саопштио је директор Канцеларијр за Косово и Метохију Петар Петковић.

СКАНДАЛ У ГРАЧАНИЦИ: Срби приведени због поштовања Бриселског споразума и ЗСО! (ФОТО)

Фото: Новости

Припадници КПС скинули су потом билборд, а младиће одвели у полицијску станицу. 

Они су након привођења, морали да напишу изјаве, а из полиције им је поручено да ће свакога ко лепи билборде оваквог садржаја ухапсити јер је, како су сами полицајци рекли - "забрањено постављање таквог билборда, јер представља провокацију". 

Тројица младића су затим пуштена на слободу. 

Фото: Новости

- Поставља се питање какво је то кривично дело залагати се за формирање Заједнице српских општина, што је обавеза коју је Приштина преузела Бриселским споразумом који је потписала још 2013. године? 

- По ком основу Приштина хапси људе који се само залажу са поштовање Бриселског споразума и који се залажу за формирање ЗСО, на коју српски народ на Косову и Метохији чека пуних 3077 дана, а чије је формирање ратификовала и скупштина такозваног Косова? 

Да ли данашње поступање Косовске полиције значи да је ЗСО постала забрањена реч на Косову и Метохији? И хоће ли Приштина хапсити и челнике ЕУ који су такође ставили свој потпис на Бриселски споразум и гарантовали формирање ЗСО? - упитао је Петковић.

Фото: Новости

Без Заједнице српских општина као темеља процеса нормализације и оквира за остварење преко потребних колективних права српског народа на КиМ нема будућности дијалога - закључио је директор канцеларије за КиМ. 

БОНУС ВИДЕО:

ДЕСЕТИНЕ КАМИОНА ЧЕКА НА ЈАРИЊУ: Велики број припадника Росу на административном прелазу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)