ПОБЕЂУЈЕ СПОРТСКИ ДУХ: Отворене Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара

Г.Ћировић

22. 09. 2021. у 14:38

УЗ пригодну свечаност у Врњачкој Бањи су званично отворене 29. Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара Србије, на којима ће до 24. септембра учествовати око 100 такмичара.

ПОБЕЂУЈЕ СПОРТСКИ ДУХ: Отворене Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара

Фото: Општина ВБ

У организацији Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије и уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као и врњачке локалне самоуправе, овогодишње игре окупиле су екипе из Београда, Чачка, Крагујевца, Лесковца, Ниша, Новог Пазара, Параћина, Смедерева, Шапца, Ужица, Зрењанина, Новог Сада, Сомбора и Руме, као и земаља региона.

- Циљ манифестације је да особе са повредом кичмене мождине крену или наставе да се баве спортом и постижу врхунске резултате као наставак своје рехабилитације и социјализације. Манифестација је уједно и промоција личних и екипних потенцијала – рекао је на отварању Сретен Селаковић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Такмичари ће се у мушкој и женској конкуренцији надметати у атлетским дисциплинама – бацању копља, бацању чуњева, бацању диска и кугле, стоном тенису, пикаду и шаху, а предвиђени су и ревијални турнири у боћању и кошарци у колицима. Како то и доликује великим спортским такмичењима, најбољима у свим дисциплинама биће додељене медаље, али се одмах може констатовати да су и овог пута, без дилеме, победници спортски дух и снажна воља свих учесника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)