ВЛАДА СРБИЈЕ: Донета одлука о Косову и Метохији у скаду са Резолуцијом 1244

Танјуг

21. 09. 2021. у 17:24

ВЛАДА Србије донела је данас одлуку о оснивању домова здравља у Зубином Потоку и Звечану, а на основу Закона о здравственој заштити који у складу с Резолуцијом 1244 СБ УН омогућава влади да има сва права и обавезе над здравственим установама чији је оснивач Република Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ: Донета одлука о Косову и Метохији у скаду са Резолуцијом 1244

Фото В. Данилов

Влада је данас донела и одлуку о образовању Националног комитета за спровођење Конвенције за заштиту културних добара у случају оружаних сукоба, на период од пет година.

У раду Комитета, по позиву председника, могу да учествују представници надлежних министарстава, као и истакнути стручњаци из области која је предмет разматрања.

Задатак Комитета је да даје предлоге, мишљења и стручна образложења у вези са мерама које је потребно предузети како би се Конвенција спровела у потпуности.

Такође, Комитет промовише сврху и значај Конвенције, разматра и предлаже сарадњу са релевантним институцијама из иностранства, међународним организацијама и националним радним групама истог или сличног профила у циљу размене искустава и примене добрих пракси.

БОНУС ВИДЕО: "ТАЈ ЋЕ СНАЈПЕР НАШ ДА БУДЕ!" Погледајте како су млади Срби дочекали смену страже РОСУ

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)