ОДРЖАНА ХИТНА СЕДНИЦА: Ово су закључци Савета за националну безбедност

Танјуг

21. 09. 2021. у 12:57

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изнео је након данашње седнице Савета за националну безбедност закључке који се тичу даљих потеза Србије након јучерашње акције Росу на административним прелазима Брњак и Јариње.

ОДРЖАНА ХИТНА СЕДНИЦА: Ово су закључци Савета за националну безбедност

Фото Танјуг

Вучић је истакао да су на седници Савета разговарали о ситуацији на КиМ, а посебно после, како је рекао, криминалне акције приштинског режима и шестог по реду упада на северу КиМ уз коришћење оклопних транспортера, дугих цеви, малтретирање локалног становништва, необавештавање градоначелника четири општине. Донети су закључци, утврђени предлози и услови за наставак дијалога Београда и Приштине.

Закључци Савета су: да ће Србија наставити да инсистира на очувању мира, пуне стабилности и сигурности, али сигурности за Србе на КиМ, да Србија сматра непримереним изјаве у којима се Београд и Приштина изједначавају и кривица пребацује на обе стране.

Закључено је и да је Србија спремна да настави дијалог у Бриселу, али да неће да прихвати решења наметнута једностраним криминалним акцијама.

Истакао је да су на седници анализирали и стање одбрамбених капацитета Србије, стање у Војсци и МУП-у, али и сагледавали шта је неопходно да се у наредном периоду учини како би ти капацитети били оснажени и како би Србија могла што снажније да делује у одвраћају агресора или претњи терористичких напада.

- Задовољан сам стањем и борбене готовости, моралом, мотивисаношћу људи да унапређује наше капацитете, али и оним што нас чека, значајније опремање и наоружавање наше војске и полиције - закључио је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)