СТАЗАМА ВУКА И АНДРИЋА: Зеленика и Лозница снаже побратимство старије од четири деценије (ФОТО)

В. В.

21. 09. 2021. у 01:13

ХЕРЦЕГНОВСКА месна заједница Зеленика и месна заједница Клупци у Лозници деценијама, тачније од 1982. године, успешно негују побратимство, а оно ојача са сваким новим сусретом. Протеклог викенда, по традицији, Зеленичани су у време трајања Вуковог сабора у Тршићу били гости Лозничанима.

СТАЗАМА ВУКА И АНДРИЋА: Зеленика и Лозница снаже побратимство старије од четири деценије (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Председник МЗ Зеленика-Кути Предраг Вујновић по повратку истиче да су их  домаћини у Лозници и овог пута дочекали срдачно и лепо угостили, а да овом побратимству Лозничани придају значајну пажњу потврђује податком да је петочлану делегацију из Зеленике примио и председник Општине Лозница Видоје Петровић.

- Унапређена је сарадња између наших спортских и других организација. Чланице Удружења жена Бонаца из Зеленике, које су такође биле у посети колегиницама из Клубаца, са њима имају интензивну сарадњу. Домаћице су, поред осталог, организовале такмичење у прављењу колача. Бројни гости из Клубаца и Лознице летују у Зеленици, док узвратно њихова делегација традиционално нас посећује за Празник мимозе. Договорили смо даљу сарадњу, иако је све неизвесно због корона кризе - испричао је Вујновић.

На завршној свечаности 88. Вуковог сабора у Тршићу председник Лознице истакао је да ако "препознајемо циљ знаћемо да нађемо и пут до њега".

Програм "Вуковог сабора" био је посвећен нашем  нобеловцу Иву Андрићу, који је део живота провео у Херцег Новом, па је и у тој чињеници нађена спона две месне заједнице.

И Вук и Андрић имали су несаломиву вољу да оставе нараштајима трајно корисне вредности, имали су и способност да свуда пронађу пријатеље, покрену људе и организују смишљену борбу да се дође до неког циља и успеха, то је и наш задатак, сагласили су се у име пријатеља, побратима Лознице и Зеленике, Видоје Петровић и Предраг Вујновић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)