ПРЕСЕЛИЋЕ ОЧЕВЕ ПОСМРТНЕ ОСТАТКЕ НА ЦЕТИЊЕ? Ћерка Слободана Милошевића Марија не одустаје од жеље

Novosti online

21. 09. 2021. у 00:50

ЋЕРКА бившег председника Савезне Републике Југославије Слободана Милошевића Марија Милошевић (56) није одустала од жеље да посмртне остатке свог оца из дворишта породичне куће у Пожаревцу пребаци у Црну Гору, односно на Цетиње.

ПРЕСЕЛИЋЕ ОЧЕВЕ ПОСМРТНЕ ОСТАТКЕ НА ЦЕТИЊЕ? Ћерка Слободана Милошевића Марија не одустаје од жеље

Фото: Предраг Митић

Извор Објектива наводи да она последњих месеци озбиљно ради на припремама за овај чин, а и у канонски непризнатој Црногорској православној цркви уверавају да су спремни да служе опело покојном председнику СРЈ.

‒ Марија је увек била за то да њен отац почива у Црној Гори а не у Србији, јер га је изручила Хашком трибуналу. Када је Слоба преминуо у Хагу, она се противила мајчиној жељи да њен отац почива испод липе у дворишту куће у Пожаревцу. Ипак, Мира се највише питала и било је по њеном. Међутим, како године пролазе, а Марија не може да дође у Србију због потернице која је за њом расписана због пуцања у Вили „Мир” за време Слобиног хапшења, одлучила је да пребаци остатке свог оца како би њеној души било барем мало лакше ‒ наводи извор.

Саговорник Објектива наводи да Марија у последње време, након свих друштвено-политичких збивања у Црној Гори, потенцира своје „црногорско” порекло.

‒ Цетиње је њен дом и све јој прија у том граду, а једино што јој фали је што не може да обиђе гроб својих родитеља. Марија воли да каже да је по мајци Српкиња, а по оцу Црногорка, али да свом својом душом припада Црној Гори. Управо због велике туге за оцем, који је издахнуо у хашком казамату, не види друго решење, већ да се изврши његова ексхумација ‒ закључује извор.

(Објектив)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)