ВУЧИЋ: Сигуран сам да ни Лајчак ни Борељ нису утицали на одлуку Приштине

Novosti online

20. 09. 2021. у 19:05

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је сигуран да ни специјални изасланик ЕУ Мирослав лајчак ни европски комесар за проширење Жозеп Борељ нису утицали на одлуку Приштине да пошаље специјалне јединице на север, као и да је сигуран да нису срећни због тога, али да не зна шта ће јавно рећи.

ВУЧИЋ: Сигуран сам да ни Лајчак ни Борељ нису утицали на одлуку Приштине

Фото: Принтскрин

- Вероватно ће рећи да нису срећни због понашана обеју страна - рекао је Вучић одговарајући на новинарско питање да ли има сазнања ко је Приштини дао инструкције да крене у акцију.

Вучић је казао и да би Приштина желела да Београд крене против западног света да би се представили као његови браниоци, али да је Србија бранилац истине и да ће ако треба да каже нешто западном свету то и учинити.

- Ми од њих тражимо да поштују истину и правду. Увек ћу тражити истину јер када то радите зашто би то некоме сметало. Наша позиција је утолико отежана јер они који су признали КИМ у ствари желе све овакве мере, само не желе ескалацију, али желе да буде тако да Србија не постоји на КИМ. Неки су пажљиви и пристојни попут Ангеле Меркел други нису, неки су каубоји па мисле да то имају право да раде како хоће - рекао је Вучић.

Како је приметио то има везе са политичарима и о тим стварима мора да се води рачуна.

Вучић је казао и да не брине због снаге, величине и моћи оних који нападају, јер је сувише важна земља чије интересе штити.

- Заправо бескрајно сам миран. Мислим да су сви западни представници запрепашћени мојом мирноћом данас. Нисам спавао, јутрос сам у 5.30 обавештен о кретању албанских трупа. Наш посао је да бринемо. Нису нас људи бирали да бисмо се богатили већ радили у њиховом интересу - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)