ШЕШЕЉ ПОБЕДИО НА СУДУ: Повучена тужба против Србије! (ВИДЕО)

Novosti online

20. 09. 2021. у 15:45

ВИШИ суд у Београду констатовао је да је Фрањо Баричевић, некадашњи становник Хртковаца, повукао тужбу против државе Србије и председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, јер се он и његов адвокат нису појавили у судници иако су, како је саопштено, уредно обавештени на претходном рочишту када треба да дођу.

ШЕШЕЉ ПОБЕДИО НА СУДУ: Повучена тужба против Србије! (ВИДЕО)

Фото: ЕПА/Андреј Чукић

Иако адвокат Фрања Баричевића, Михаило Павловић, тврди да је рочиште отказано, увидом у ток предмета основних и виших судова можемо видети да је рочиште одржано.

Такође записник са рочишта доказ је да је тужба повучена.

Фото: Принтскрин

Фото: Принтскрин

Баричевић је поднео тужбу тражећи одштету од 100.000 евра, тврдећи да је за толико оштећен приликом размене, за време рата, своје имовине у Хртковцима са имовином српске породице, пре свега кућа, у Хрватској.

- Пошто се приватни тужилац Фрањо Баричевић и његов адвокат нису појавили, суд је констатовао да је тужба повучена. Мој адвокат и ја ћемо предати захтев за исплату судских трошкова које смо имали за припрему одбране - рекао је Шешељ новинарима испред зграде суда.

Говорећи о тужбеном захтеву, Војислав Шешељ је рекао да је поднео доказе да је спрска породица, са којом је Баричевић мењао имовину, „оштећена, а да је Баричевић лажно приказао своје имовинско стање приликом размене“.

Шешељ је рекао да је тужилац одустао јер је „имао припремно рочиште на ТВ Хепи, где је донео десет књига о Хртковцима, после чега би свако побегао од процеса са њим“.

Баричевић је као лажни сведок тужилаштва у Хагу тврдио да је био принуђен да напусти Хртковце 1992. и да замени своју имовину са много мање вредном имовином српске породице у Хрватској. Шешељ је његове тврдње негирао.

"До сада је Вучић одолевао свим притисцима"

Шешељ је поводом данашњег састанка главног тужиоца Механизма за међународне кривичне трибунале Сержа Брамерца са председником државе Александром Вучићем рекао да би га „одмах ухапсио на аеродрому и осудио на доживотну робију да има власт“.

На питање да ли очекује притиске Брамерца на Вучића, поготово што из Хага траже изручење Вјерице Радете и Петра Јојића „збога застрашивања сведока“ у поступку вођеном против лидера радикала, Шешељ је рекао да ће се „видети“.

- До сада је Вучић одолевао свим притисцима - рекао је Шешељ.

(Агенција)

БОНУС ВИДЕО: РОСУ на Јарињу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)