ПАЛМА: Србија неће бити посматрач у прогону Срба са Косова и Метохије!

Novosti online

20. 09. 2021. у 14:24

МИ смо навикли на та непријатна изненађења од стране косовских Албанаца, рекао је председник Јединствене Србије Драган Палма.

ПАЛМА: Србија неће бити посматрач у прогону Срба са Косова и Метохије!

Фото П. Милошевић

- Међутим, ми не можемо да препознамо ко су ти ментори, те државе које им дају подршку, а да оно што се зове потпис у Бриселу, које су састављале те силе, које одлучују годинама о Србији, тај текст се не поштује. Очигледно да косовски Албанци желе да изазову неред на Косову и Метохији, како би дошло до крвопролића - додао је Марковић.

- Мислим да Србија зна врло добро које су намере председника привремених косовских институција премијера Аљбина Куртија. Ми очекујемо да земље чланице Европске уније као што су Немачка и Француска издају саопштења и кажу косовским Албанцима да се повуку и да то више не раде - рекао је Марковић и подсетио да је Србија направила добре односе са Албанијом.

- Са председником Албаније Едијом Рамом смо потписали и договорили "Отворени Балкан". Он добро зна да то што косовски Албанци раде никоме не доноси добро, јер уколико би се десио прогон Срба, Србија то неће гледати као посматрач - истакао је Марковић.

БОНУС ВИДЕО - ДЕСЕТИНЕ КАМИОНА ЧЕКА НА ЈАРИЊУ: Велики број припадника Росу на административном прелазу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)