МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Због ваше неспособности и немара враћамо скупе дугове!

Новости онлине

18. 09. 2021. у 16:14

МИНИСТАР финансија Синиша Мали и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали реаговао је данас на саопштење Душана Никезића из Странке слободе и правде (ССП), иначе упосленика Драгана Ђиласа, и истакао да је Никезић добро приметио да већ годинама уназад враћамо његове скупе дугове.

МИНИСТАР МАЛИ ОДГОВОРИО НИКЕЗИЋУ: Због ваше неспособности и немара враћамо скупе дугове!

Фото Танјуг

- Тачно је да због ваше неспособности, немара према грађанима и бахатости, ми већ годинама уназад превремено враћамо ваше скупе дугове, како бисмо уштедели на каматама и довели финансије у ред. То што сте ви урадили срамота је и за вас и за једну државу, и уместо да се тога стидите, ви нас нападе зашто враћамо ваше скупе дугове узете по зеленашким каматама. Крајем септембра враћамо још 700 милиона долара ваше прескупе обвезнице, и зато смо изашли на међународно тржиште капитала, где смо добили неупоредиво бољу камату од ваше. То је последица озбиљне и стабилне државе, којој инвеститори данас верују. Да нисмо превремено враћали ваше дугове крајем септембра би нас сачекало две милијарде евра дуга, а не 700 милиона долара. Такође, захваљујући рефинансирању вашег скупог дуга, уштедели смо само на каматама 115 милиона долара. Толико о логици и математици - рекао је министар финансија.

Он је додао да је занимљиво да су, док су Ђилас и Никезић задуживали град Београд и Републику Србију, са друге стране пунили своје џепове.

- Интересантно је да је баш у то време, када су се задужили за тај огроман новац, Ђиласова фирма "зарадила" 619 милиона евра. Дакле, имате са једне стране земљу на ивици банкрота, која у једном тренутку није имала довољно новца на рачуну чак ни за исплату пензија, а са друге стране Драгана Ђиласа који пуни своје џепове. Још једном - логика је јасна - закључио је министар финансија.

Мали је истакао и да је Република Србија данас озбиљна земља, која има поверење инвеститора, која се гради и у којој се ради.

- Више него икада раније улажемо у јавне инвестиције, лидери смо у региону по привлачењу страних директних инвестиција, имамо одличне макроекономске резултате и одговорно се понашамо према јавним финансијама. Сваки дан померамо границе и грађани Србије данас могу да буду безбрижни - закључио је Мали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)