ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА ОДБИЛА ДОГОВОР: Ни власт, ни европарламентарци не одговарају Ђиласу, Јеремићу и екипи

С. С. Р. - Д. М.

18. 09. 2021. у 13:51

МЕЂУСТРАНАЧКИ дијалог који се води уз посредство европарламентараца управо је завршен без конкретних резултата.

ПРОЗАПАДНА ОПОЗИЦИЈА ОДБИЛА ДОГОВОР: Ни власт, ни европарламентарци не одговарају Ђиласу, Јеремићу и екипи

Јеремић и Ђилас

ПОСЛЕ дводневног скоро непрекидног састанчења и на моменте веома напетих разговора, опозиција која учествује у међустраначком дијалогу о изборним условима уз присуство странаца одбила је решења која су предложили европарламентарци.

До потписивања дорађеног споразума посредника из Европског парламента у 16 тачака није дошло, а све стране су позване да примене предложена решења док ће посредници из ЕП наставити да прате ситуацију на терену.

Наиме, део опозиције која је остала на дијалогу, Народна странка Вука Јеремића, Заједно за Србију Небојше Зеленовића и Двери Бошка Обрадовића се после дужег премишљања на крају практично изјаснио да неће парафирати документ, који између осталог предвиђа и оснивање привременог надзорног тела за праћење рада медија и кампање. Мирослав Алексић, из НС, тражио је додатну рунду разговора, али тај захтев није прихваћен. Претходно су у петак преговоре напустиле странке окупљене око ССП Драгана Ђиласа.

Преговори Дачић са европарламентарцима, Фото Танјуг

Председник скупштине Ивица Дачић је рекао да је власт прихватила много тога што раније није постојало, као што је привремено надзорно тело за медије и привремену промену састава РИК-а. Он је навео да ће власт применити све што је прихваћено као договор, а да опозиција у наредним недељама треба да се определи хоће ли учествовати у тим телима.

Европосланик и посредник Владимир Билчик нагласио је да су решења о побољшању изборних услова која су предложили проистекла из разговора и предлога учесника у дијалогу.

ЦАР ЈЕ ГО, ХТЕЛИ ДА ВЛАДАЈУ БЕЗ ГЛАСОВА

ПРЕДСЕДНИК Вучић оценио је, након одбијања опозиције да парафира документ европарламентараца, да су ствари сада потпуно јасне:

- Мислим да је цар го. Сад ће да кажу да ни европарламентарци, у које су се клели и које су доводили да врше притисак на Србију и да би доказивали да нисмо демократска земља - нису добри. Молио сам део своје странке да прихвате све предлоге, да им дају РТС, шта год хоће.

Па у чему је онда проблем? Па у томе што их неко није довео на власт и што им није рекао да могу без гласова да дођу на власт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)