СРЂА ТРИФКОВИЋ РАСТУРИО ПРОПАГАНДУ НАТО ЛОБИСТА: Да ли је Алијанса мафијашки клан који изнуђује заштиту?

Novosti online

18. 09. 2021. у 11:31

ИСТОРИЧАР проф. др Срђа Трифковић изјавио је на округлом столу на Факултету политичких наука у Бањалуци о војној неутралности да се залаже за обавезни војни рок.

СРЂА ТРИФКОВИЋ РАСТУРИО ПРОПАГАНДУ НАТО ЛОБИСТА: Да ли је Алијанса мафијашки клан који изнуђује заштиту?

Фото: Хепи ТВ Принтскрин

- Србија још увек има много младих и средовечних људи који су спремни да под оружјем штите своју заједницу, своју државу и свој народ, али који нису вољни да постану дугогодишњи војни професионалци под уговором. Србија зато треба да поново уведе војну обавезу бар од годину дана, што је општеприхваћени минимум за основну обуку и успостављање трупног духа – а потом од обучених резервиста да створи јединице територијалне одбране које би родољубивим грађанима пружиле прилику да учине нешто квалитативно више за своју земљу него само да плаћају порезе и да поштују законе. Истовремено, принцип службе нацији као такав поново би постао респектабилан, што под утицајем медија и НВО под страном контролом тренутно није - изјавио је професор Трифковић.

Срђа Трифковић је изјавио и да нема аргумената за придруживање Србије НАТО савезу.

- Аргумент који потежу поборници придруживања Србије НАТО савезу, да су скоро све околне земље већ у њему и да би без таквог придруживања Србија себе учинила рањивом, треба једном за свагда раскринкати као еквивалент наметања мафијашке “заштите”: придружи нам се да би се заштитио од нас самих! Ово се наравно догађа по поразној цени у погледу националног суверенитета, идентитета, моралног компаса и способности за одлучивање о сопственој судбини. Одговор на такве аргументе поборника “прихватања реалности” јасан је: ако је НАТО један мафијашки клан који изнуђује заштиту, онда му се не треба придружити ни по коју цену; а ако НАТО није мафијашки клан, онда ће ионако поштовати српску војну неутралност - рекао је проф. др Срђа Трифковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)