СРБИЈА ЈЕ ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ НА БАЛКАНУ: Вулин - Вучић показао шта значи снага појединца у политици

Novosti online

09. 09. 2021. у 10:22

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је председник Републике Србије Александар Вучић показао шта значи снага појединца у политици, захваљујући којој је Србија данас поштована и цењена у свету.

СРБИЈА ЈЕ ФАКТОР СТАБИЛНОСТИ НА БАЛКАНУ: Вулин - Вучић показао шта значи снага појединца у политици

Фото: Принтскрин

- Србија је фактор стабилности на Балкану, јер има председника кога људи поштују. Имао сам прилику да присуствујем састанцима председника и у Бриселу и у Москви, код оних који га сматрају пријатељем и не баш тако, али сви га доживљавају са великим искреним поштовањем које се заслужује- рекао је министар Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Хепи. 

Говорећи о заједничкој седници Владе Републике Србије и Мађарске, министар Вулин је оценио да је Споразум о стратешком партнерству између Србије и Мађарске веома значајан. 

- Имали смо историју сукоба са Мађарском, а сада смо захваљујући личним односима председника Вучића и председника Виктора Орбана у историјском смислу на највишем степену односа између наша два народа. То говори колико је важна мисија појединаца у политици - рекао је министар Вулин.

Истакао је да Мађарска, када су у питању евроинтеграције Србије, увек без компромиса и храбро подржава ставове Србије, наглашавајући да смо ми држава без које нема стабилности на Балкану. 

Министар Вулин је навео да је са мађарским колегом Шандором Пинтером потписао споразум о мешовитим полицијским патролама на мађарско-српској граници и изразио уверење да ће такав споразум бити убрзо постигнут и везано за македонско-српску границу.

- Без заједничке борбе читавог региона, а пре свега мислим на Мађарску и Србију, нема начина да се заштитимо. Сваки мигрант који не уђе у Србију је мигрант мање у Бечу, али и у Београду. То морамо заједно да радимо и да се боримо. Мигранти када чују да је граница чврста, не иду преко тог простора, већ на друго место - навео је министар Вулин.  

Министар Вулин је подсетио да је Србија од 2015. године до данас добила многобројне похвале за одлично управљање мигрантском кризом и да му је изузетна част што се налази на челу те радне групе.

БОНУС ВИДЕО: ВУЛИН: Наређење председника Вучића је испуњено, помогли смо грчком народу

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)