ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ОКТОБАРСКА НАГРАДА? Предлог краљевачке градске комисије за доделу признања

Г.Ћировић

07. 09. 2021. у 15:28

УКОЛИКО одборници локалног парламента усвоје предлог Градске комисије за доделу награда и признања, овогодишња Октобарска награда града Краљева припашће Александру Вучићу, председнику Србије, за његов огроман допринос развоју града на Ибру и читаве државе.

ПРЕДСЕДНИКУ ВУЧИЋУ ОКТОБАРСКА НАГРАДА? Предлог краљевачке градске комисије за доделу признања

Фото: Г.Шљивић

Комисија ће одборницима на усвајање упутити и предлог да дипломе заслужних грађана ове године добију др Ивица Маринковић, Драгослав Дугалић, Предраг Недељковић, Градимир Бајовић и Милисав Вујанац, док је за диплому почасног грађанина Комисији стигао само један непотпун предлог, па то признање неће бити додељено.

Као заслужна организација биће предложена краљевачка филијала Републичког фонда ПИО, за образовну установу ОШ „Јован Цвијић“ из Сирче, за заслужну спортску организацију Спортски савез Краљева, а Друштво за неговање традиције ослободилачких ратова „Јово Курсула“ за заслужно удружење.

За специјалну награду „Миломир Главчић“ намењену за подстицај хуманости предложени су млади Краљевчани који су учествовали у спасавању петогодишњег дечака и његовог оца из Ибра.

Након што одборници локалног парламента одлуче о предлозима, признања овогодишњим лауреатима биће традиционално додељена на свечаној седници градске скупштине на Краљевдан, 7. октобра, на православни празник и Дан града Краљева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (32)