МИНИСТАР ВУЛИН: „Српски свет” је политички одговор насиљу над Србима

Новости онлајн

07. 09. 2021. у 08:56

ПОЛИТИКА по којој се Срби који живе ван Србије остављају да се сами боре за опстанак и политика која се у име Срба извињава за туђе злочине јесте поражена и то на изборима у Србији.

МИНИСТАР ВУЛИН: „Српски свет” је политички одговор насиљу над Србима

Фото: МУП

- Грлић Радман није нашао разлог да осуди дивљање на Цетињу и не види проблем у насилним покушајима да СПЦ буде једина верска заједница у Европи која под заштитом дугих цеви иде да се помоли Богу у свом манастиру, али види проблем у Србији, која неће да ћути пред насиљем и понижењем - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин одговарајући на изјаву хрватског министра спољних и европских послова о „српском свету" који је рекао да су такве „освајачке политике" поражене.

- „Српски свет” није позив на сукобе, већ је одговор на политичко и физичко насиље над Србима, над ћутањем о злочинима у Олуји, над подсмевањем покланим подрињским Србима. „Српски свет” настаје да се не би поновио јасеновачки геноцид и настаје да „Велика Албанија” не прође без бране и отпора, да када се Срби у Републици Српској приморавају под претњом робије да прихвате да су геноцидан народ има ко да их окупи и охрабри да буду јединствени.

„Српски свет” је политички миран и никакав другачији одговор на покушај отимања Косова и Метохије, на рушење Републике Српске, на враћање усташтва у званичну политику Хрватске, на покушаје да се Србима одузме црква, а да се Срби ван Србије прогласе агресорима и окупаторима, а трагови њиховог постојања затиру. Срби су постали јединствен политички народ и то им нико не може забранити - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)