ВУЛИН О ДОГАЂАЈИМА НА ЦЕТИЊУ: Од кога су Мила штитили телохранитељи? Од патријарха, митрополита, да га неће тамјаном каквим погодити?

Novosti online

06. 09. 2021. у 11:06

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин, гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк, истакао је да јучерашњи догађај на Цетињу јасно говори колико је битно да сви Срби буду сложни и да увек наступају као јединствен политички народ.

ВУЛИН О ДОГАЂАЈИМА НА ЦЕТИЊУ: Од кога су Мила штитили телохранитељи? Од патријарха, митрополита, да га неће тамјаном каквим погодити?

Фото: МУП

- Задатак ове генерације политичара је да створи српски свет да би заштитио Србе. Не будемо ли га ми створили, бојим се да следећу генерацију Срба нећемо ни дочекати. Погледајте ви какав је то степен мржње и антисрпског расположења ничим изазвано. Јучерашњи догађаји у Црној Гори могу само да се пореде са линчом председника Вучића у Сребреници. Немамо аспирације ни према једном центиметру било чије територије ван граница Републике Србије, али немојте да имате аспирација према 13 посто наше територије која се зове Косово и Метохија, немојте да имате такве идеје да комадате Србију, да би то сачувало мир и безбедност на Балкану. Значи, Балкан је безбедан, миран и стабилан само када Србија не мисли о Србима и када можете Србима да радите шта хоћете - истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Упитан да прокоментарише изјаву српског патријарха Порфирија који је казао да су у Црној Гори снајперима покушали да спрече устоличење митрополита Јоаникија, министар Вулин је рекао да то не би био први пут да се спремао атентат на митрополита Јоаникија из снајпера.

- Не могу да потврдим, али ни да демантујем. Али, оно што могу да подсетим је да је пре неког времена, на садашњег митрополита Јоаникија пуцано у хотелу Краун Плаза и то потврдило се из снајпера. Очигледно није немогуће да се такве ствари дешавају. Ако се то могло десити у то време у Београду, зашто се то не би могло десити на Цетињу - рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Министар полиције је казао да је слушао председника Црне Горе Мила Ђукановића како са великом дозом цинизма говори о томе како су патријарх и митрополит извршили десант на Цетиње и дошли под јаким мерама обезбеђења. Министар је упитао Ђукановића са колико је он телохранитеља дошао на Цетиње и од кога се он то чува.

- Са колико је телохранитеља Ђукановић дошао, нису можда били ненаоружани, па какав је онда он десант учинио? Он, председник државе, не може да дође у своје Цетиње без телохранитеља, од кога се он то крио, знамо зашто се морају штитити патријарх и митрополит, од њега и његових, а од кога се он штитио, од патријарха, митрополита, да га неће тамјаном каквим погодити? - упитао је министар Вулин приликом гостовања на телевизији Пинк.

БОНУС ВИДЕО:

КОМИТЕ ПРАВЕ ХАОС НА ЦЕТИЊУ: Руше заштитне ограде, полиција немо гледа

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)