ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Пуноправно чланство у ЕУ је стратешко опредељење Србије

Танјуг

02. 09. 2021. у 16:53

ПУНОПРАВНО чланство у ЕУ је сполнополитички приоритет и стратешко опредељење Србије, као и очување стабилности, безбедности и дипломатско решавање отворених питања, рекла је данас премијерка Ана Брнабић у разговору са комесаром за суседску политику и преговоре о проширењу Оливером Вархејијем, коме је захвалила на личном ангажовању по том питању.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Пуноправно чланство у ЕУ је стратешко опредељење Србије

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Брнабић је Вархеија упознала са активностима које се спроводе у области борбе против корупције, имплементације медијске стратегије и о активностима у процедури промене Устава договорених са Скупштином Србије.

Представлкајући резултате које је Влада Србије остварила у областима владавина права и реформе правосуђа, премијерка је истакла да су ово и основни захтеви у приступном процесу Србије и Европске уније.

Састанку је присуствовала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, која је информисала комесара о активностима које су спроведене у претходном периоду и истакла да је Србија спремна за отварање кластера 3 и 4.

Комесар Вархеји похвалио је напоре Србије у спровођењу реформи и интеграцији Србије у Европску унију, саопштено је из Владе Србије.


Бонус видео

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)