БРНАБИЋ НА САСТАНКУ СА ЧАВУШОГЛУОМ: Односи Србије и Турске на изузетно високом нивоу

Новости онлајн

31. 08. 2021. у 17:04

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са министром иностраних послова Републике Турске Мевлутом Чавушоглуом о билатералним односима, економској сарадњи и заједничким пројектима двеју држава.

БРНАБИЋ НА САСТАНКУ СА ЧАВУШОГЛУОМ: Односи Србије и Турске на изузетно високом нивоу

Фото: Новости

Брнабић је истакла да су односи Србије и Турске на изузетно високом нивоу захваљујући интензивном дијалогу, разумевању, узајамној подршци, као и изузетном личном и професионалном односу председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Турске Тајипа Ердогана.

Брнабић је поручила да су, захваљујући личном ангажовању Ердогана, турски инвеститори охрабрени да улажу у Србији.

Истичући да постоји изузетна сарадња са турским компанијама, Брнабић је навела пример преузимања новог погона и радника компаније "Геокс" од стране турске фирме "Теклас", као изузетан вид подршке грађанима и држави у којој послује.

Брнабић је такође навела да од посебног значаја представља и интерес турских компанија за улагање у мање развијеним општинама, што умногоме доприноси подизању животног стандарда.

Брнабић је пружила подршку Турској агенција за сарадњу и координацију (ТИКА) која ради на обнови многих културно-историјских споменика у Србији, а Чавушоглу је истакао да ће та агенција наставити рестаурације споменика у нашој земљи, упутивши позив локалним самоуправама да предају своје пројекте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)