ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ПАЛМУ: Једна улица у Паралији носиће његово име

Novosti online

30. 08. 2021. у 14:08

ГРАДОНАЧЕЛНИК града Катерини Константинос Коукодимос данас је на званичном пријему у Катерини саопстио да ће једна улица у Паралији, која припада Катерини добити име Драгана Марковића Палме.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА ПАЛМУ: Једна улица у Паралији носиће његово име

Фото: Јединствена Србија

Куокодимос је то саопстио на пријему за српску делегацију на чијем челу јесте Марковић, а присутни су били функционери Јединствене Србије, међу којима и два народна послаика Живота Старчевић и Славенко Унковић, као и више пољопривредника из Србије, јер због епидемиолошких мера није била могућа бројнија посета градоначелнику Катерине.

- Господине Марковићу, осим што сте почасни грађанин града Катерини, ја желим да Вам се још више захвалим на свему што радите, како на унапређењу односа Јагодине и Катерине и Паралије, тако и на унапређењу односа Србије и Грчке. Ви сте ту сарадњу подигли на још виши ниво и због свега тога ја ћу на седници Скупштине града Катерини предложити да једна улица понесе Ваше име - Улица Драгана Марковића Палме и сигуран сам да ће овај мој предлог бити једногласно усвојен од стране одборника града Катерини - рекао је Куокодимси. Марковић је прихватио овај предлог.

Фото: Јединствена Србија

- Наравно да прихватам Ваш предлог и почаствован сам, све што радим у односима између Србије и Грчке, као и овде у регији Пиерија, у Паралији, не радим да би добио неку титулу или улицу, већ су то моја људска осећања. Моја породица и ја већ 37 година летујемо у Паралији и без обзира на моју функцију и рејтинг у Србији, ја се нисам променио- рекао је Марковић захваљујући се градоначелнику Катерине на овој великој части.

У Грчкој, тачније у Атини постоји Карађорђева улица, а у Паризу Краља Петра Првог Карађорђевића, има и неколко Теслиних улица, као и београдских и српских, тако да је Драган Марковић Палма ушао у ред малобројних Срба чије име носе улице у свету. 

Марковић је рекао да је приликом претходне посете маја месеца, када је довео делегацију од 600 лекара у Паралији од господина Кукодимоса, који је био и народни посланик добио информацију да Грчка никада неће признати независност Косова и Метохије. Тих дана је провејавала прича да постоји таква могућност јер је Канцеларији Косова у Атини подигнут статус од трговачке канцеларије у Канцеларију за заступање косовских интереса до нивоа директората министарства. Кукодимос је проверио код неких чланова Владе Грчке и први нам дао ту радосну информацију коју је недавно потврдио и премијер Грчке Мицотакис. На том претходном путовању Драган Марковић Палма је јавно затражио  да се укине ПЦР тест за грађане Србије и да граница ради 24 сата, што је након неколико дана и урађено. 

Фото: Јединствена Србија

Иначе Драган Марковић Палма је и почасни грађанин Катеринија и почасни конзул Грчке у Србији.

ПАЛМА ПОКЛОНИО СРПСКУ ШАПКУ, ОПАНКЕ, КАНИЦЕ И СРПСКУ ДУЊУ ГРАДОНАЧЕЛНИКУ КАТЕРИНИЈА 

Након састанка Марковић и његов домаћин Кукидимос разменили су поклоне, а Палма је донео специфичан поклон градоначелнику Катерине. " Поклањам вам једну српску шапку коју су српски војници носили у 1. и 2. светском рату. Некада су на челу имали кокарду и петокраку, а ја сам ставио заставе Србије и Грчке. Поред капе поклањам вам српски опанак, канице за појас и домаћу српску дуњу ракију", казао је Марковић. Куокодимос је узвратио најквалитенијим вином из тог дела Грчке.

Делегација од 992 пољопривредника из 35 градова у Србији наставља своју посету. Сутра ће обићи неколико фарми и видети на који начин се њихове колеге у Грчкој баве сточарством. Синоћ је организована свечена вечера за половину чланова делегације и у току вечере се председник Вучић телефоном директно укључио и поздравио присутне пољопривреднике и рекао им да не брину и да ће држава помагати пољопривредне произвођаче. Вечерас ће бити организована свечана вечера за другу половину делегације. На свечаним вечерама пољопривреднике забавља чувена естрадна звезда Гордана Лазаревић, која је свој програм започела и подигла атмосферу чувеном песмом Видовдан. 

Новац за организацију овог путовања највећим делом обезбеђен је од новца који Јединствена Србија прима из буџета као парламентарна странка на основу броја посланика а мањим делом од других донатора. 

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)