НЕМА ПОВРАТКА У ПРОШЛОСТ: Вучић позвао грађане - Помозите да брже идемо напред!

Новости онлајн

19. 08. 2021. у 10:10

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је, у обраћању грађанима Прокупља да ће државни пут од Мерошине до Мердара бити реконструисан за годину и четири месеци и оценио да Србија данас видљиво напредује, неупоредиво се економски брже развија и истовремено може да чува своје национално достојанство.

НЕМА ПОВРАТКА У ПРОШЛОСТ: Вучић позвао грађане - Помозите да брже идемо напред!

Фото: Новости

- Видите да Србија иде напред, да се економски неупоредиво брже развија, али исто тако може да чува своје национално достојанство, да се не понижава, као када нам је највећи извозни посао било слање српског меса у кесама, када смо се хвалили какве велике реформе спроводимо и хвалили се испорукама наших грађана Хагу. Данас се хвалимо што извозимо у ЕУ добру робу, услуге, софтвер... - рекао је он.

Вучић је грађанимаговорећи о инвестиције државе у Прокупљу, указао да се реконструише Гимназија после 75 година, и да тако више нећее падати на децу и да се она више неће смрзавати, те истакао да ће се завршити друга фаза Здравственог центра, који ће бити опремљен скупом, најмодернијом опремом, што ће коштати до 50 милиона евра.

Прихваћено је, истако је и да се реконструишу и две основне школе „"Ратко Павловић Цхићко" и „9.октобар“.

Вучић се, осврнувши на аплауз грађана после најаве реконструкције школа, рекао да му је драго што види да људи цене и поштују када се раде школе и показује брига о деци и будућности.

Најавио је и изградњу још једног вртића.

Као посбно значајно је најавио је да ће за који дан, у септембру. почети комплетна реконструкција државног пута од Мерошине до Мердара, а да ће радови бити завршени за годину и четири месеца.

- Проширићемо га, у потпуности пресвући новим асфалтом. Радимо то да бисте имали тај пут и да мештани свих градова, села, на путу до Мердара имали користи а не губили изградњом ауто пута - поручио је он.

Вучић је указао да би крајем септембра, почетком октобра требало да крену радови на аутопуту Ниш-Мердарде, дугом 77 километара.

- То су тешки радови јер ћемо на том аутопуту имати 85 мостова, али и 35 тунела. Читавих 18 километара биће кроз тунеле, што јасно показује који тежак посао чека наше неимаре, градитеље - објаснио је он.

Тај аутопут, пренео је коштаће 255 милиона евра, а с тим у вези захвалио се ЕУ која нам поклања 40 милиона евра.

Најавио је и „долазак“ гаса у Прокупље, наводећи да ће најпре бити развучене челичне цеви, а потом пластичне, које ће доставити гас домаћинствима.

- То ће нас коштати 36 милиона евра само за Прокупље, али ће донети нове инвеститоре, како би Топлица била пуна људи - рекао је он.

Поред тога најавио је и изградњу канализационе мреже, са три постројења за пречишсћавање отпадних вода, пумпну станицу.

- Тиме ће Прокупље добити све оно што има свако место у развијеним земаљама ЕУ - казао је он додајући да све то Прокупље добија после седам деценија.

Вучић је подсетио да је још 2012. просечна плата у Прокупљу била 275 евра, а данас је 444 евра, што довољно говори колико се променио животни стандард, иако каже, то још није довољно.

- Србија данас уме да брине о себи, свом народу, уме да поштује себе, своје људе, али и будућност своје деце. Показаћемо народу како и на који начин можемо да управљамо Србијом, али и како можемо себе да критикујемо када каснимо као са школом - рекао је он.

Поручио је да нема повратка у прошлост, али и замолио грађане да даље помажу да држава напредује снажније него икада.

- Ако ово урадимо што смо рекли, а новац је већ одобрен за те пројекте, ово неће бити иста земља, исти округ, иста општина. Прокупље ће бити много богатије, а људи срећнији и задовољнији - закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)