ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: У његово време лекари су били понижени, без икакве перспективе!

Novosti online

05. 08. 2021. у 20:33

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар одговорио је Драгану Ђиласу који је данас у Врњачкој Бањи говорио о "бољој будућности" за коју ће се његова странка изборити након промене власти у Србији.

ЛОНЧАР ОДГОВОРИО ЂИЛАСУ: У његово време лекари су били понижени, без икакве перспективе!

Златибор Лончар

Наиме, како је Ђилас данас рекао у Врњачкој Бањи, почетне плате лекара "могу да буду 1.000 евра, наставника 700-800 евра".

- Можда први пут да се сложимо са политичарем у покушају и кажемо да лекари заслужују плате од 1.000 евра, али истовремено морамо Драгана Ђиласа да подсетимо да су лекари у Србији исте такве плате заслуживали и у време док је он био на власти - навео је Лончар.

- Тада су толике почетне плате биле у његовим компанијама, а лекари су били понижени, обесправљени и без икакве перспективе. Могли су да се запосле само по ценовнику који је постојао, о специјализацијама су могли само да сањају, пацијенте су молили да купе конце, газе, завоје... да би могли да раде оно због чега су се школовали.

- И управо зато што сви наши здравствени радници заслужују боље услове рада, нове болнице, савремену опрему, могућност усавршавања уз најеминентније стручњаке, зато данас, Драгане Ђиласе, медицинске сестре имају плате колико су лекари имали у твоје време. И на крају, увек треба бити опрезан када Драган Ђилас жели другима добро, јер то може само да значи да ће се његови лични и рачуни његових компанија опет увећати - закључио је министар здравља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)