ВУЧИЋ У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ: Сутра крећу интервјуи- 250 људи се одмах запошљава (ВИДЕО, ФОТО)

Новости онлине/ Ј. С.

05. 08. 2021. у 13:17 >> 13:18

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић обилази данас фабрику Теклас Аутомотиве доо у Владичином Хану.

ВУЧИЋ У ВЛАДИЧИНОМ ХАНУ: Сутра крећу интервјуи- 250 људи се одмах запошљава  (ВИДЕО, ФОТО)

Фото: Ј. С.

Председник је стигао у Владичин Хан, где се кратко обратио присутнима.
- Има још много посла да се уради - рекао је Вучић и најавио решавање проблема у водноснабдевању и изградњу каналаизације, као и петље која би повезала цео крај са ауто-путем. Додао је присутнима да "нећете имати више проблема са водом".

Председник се захвалио свима на пажњи и подршци. Обећао је да ће Хан да се гради и развија још брже него што је то до сада било.

Председник се, након кратког обраћања присутнима, састао са руководством компаније, након чега ће обићи фабрику и нови погон намењен проширењу капацитета.
Раније је било речи о томе да Теклас планира отварање погона у Врању, где би требало да ради део радника компаније Геоx.

После састанка састанка са руководством компаније, председник се упутио у обилазак фабрике Теклас Аутомотиве доо, где је првенствено похвалио чистоћу и изглед фабрике. Радницима је пожелео срећан рад. 

Вучић се распитивао и о условима рада у компанији, те подсетио да је обећано да ће гас бити уведен до краја 2022. године. "Сад има више од 1.000 запослених људи" рекао је.

Председник је током разговора са радницима открио да ће Теклас отворити погон у Врању.

- Ускоро ћу да вас обилазим и у Врању - рекао је Вучић и најавио решење проблема након одласка Геокса из тог града.

Представници компаније су најавили да ће са погоном у Врању имати 2.500 запослених.

- Људи ће имати знатно веће плате него што су имали у Геоксу. Сутра почињу интервјуи за првих 250 запослених, 500 људи до марта да запослимо у Врању поручио је и додао да су то фантастичне вести. Додао је да ће директор компаније добити орден од Србије.

Председник се обратио грађанима

- Надам се да ће прихватити одрен за 15. фебруар. До краја 2022 године запослиће преко 1200 људи. Морамо Текласу да доведемо гас, до Хана и Врања биће разведен гас, то је огроман напредак за Хан и Пчињски округ. 

- Правићемо петљу код Врањске бање- додао је он. 

Питања новинара

- Ко води јалову политику види се по резултатима- рекао је председник на питање о Пленковићевој изјави. То је политика будућности, а ко води јалову политику, видећемо на ктају године. Желимо најбоље односе са Хрватском, али нећемо да заборавимо ни Јасеновац, али ни "Олују". Нећемо ни да се стидимо наших жртава- нагласио је.

Председник је истакао да је задовољан јучерашњим састанком са представницима Републике Српске.

На питање шта се дешава са фабриком у Алексинцу и радницима који су на принудном одмору председник Србије је истакао да нема информацију да се било која фабрика из тих крајева гаси и да има проблема. 

- Никакву информацију нисам чуо о томе да још фирми планира да остави постројење у Србији. Боље да дамо субвенције за отварање фабрика него да бацамо у бунар. Да није било субвенција и озбиљности, Теклас би отишао у другу земљу. Ми ћемо наставити политику довођења инвеститора и излажења у сусрет и сарадње са инвеститорима како бисмо што најбоље наше раднике обезбедили. Држава је обезбедила озбиљан приступ инвестицијама и обезбедила је субвенције, а то инвеститорима значи - објаснио је председник. 

- Ђилас и Шолак само узимају и извозе, али не јављају се за полиграф. "Живот дајем, али на полиграф не идем."- додао је он.

Вучић је истакао да нема потребе вршити притисак и убеђивати јавност да држава скрива информације о случају Беливук-Миљковић јер то није истина и јавност ће благовремено добити све потребне информације. 

- Веома је тешко открити да ли је неко некога отео у том клану, јер се они сви као друже, љубе, грле кад се виде, а онда неко само нестане. Тужилаштво ради одличан посао, желим још једном да их похвалим и јавност ће добити све одговоре о овом случају - рекао је Вучић. 

 

Вучић је указао и на то да је у време Драгана Ђиласа затворено преко 1000 фабрика.

- Нека покажу свој план, јер до сада су показали само да умеју да отерају инвеститоре, не и да их доведу. Оптужују ме за нека дописивања путем тих скај телефона, а ја појма немам ни шта је тај скај телефон, ни те апликације. Имам један телефон и то стари, на сваке године га мењам кад то сокоћало поломим, а о тим телефонима апсолутно ништа не знам. Мене занима како да помогнем радницима, обичним људима, немам ја кад да се чујем са тим криминалцима. Када немате политику, када не можете ништа да кажете о Србији, онда једини план и програм остаје како ће да прете и вређају. Сваки дан десетине хиљада страница је штампано против мене и мојих сарадника. - рекао је Вучић

Ја немам појма шта је Скај, плашим се да има везе са политиком, али сазнаћемо, немам појма шта је то. Имам један телефон, па мењам то сокоћало. Мењао сам Скај са Скајпом. 

- Кривична пријава је поднета и прослеђена на даље поступање. Спреман сам и чекам позив да изађем на полиграф и одговорим на сва питања.

Људи поштују то што учините за њих, није ми потребно да се чујем са криминалцима, имам све, ништа ми не треба. 

Говорећи о Геоксу, Вучић је рекао да су они све испунили из уговора и осам година исплаћивали плате и плаћали порезе.

- Геокс је све испоштовао и 8 година плаћали порезе и давали плате. то је било потребно кад је Врање било у проблему, ти људи не би имали посао да није било Геокса. Зато данас можемо да нађемо посао за те људе који нису отишли пре осам година. Стварали смо поверење, нећу да их кривим за то, Врање је вапило за инвеститором- нагласио је председник. 

- Бићемо срећни да помогнемо домаћим инвеститорима, додао је Вучић.

- Рекао сам људима из Бујановца да радимо на Бујановачкој бањи, имамо заинтересоване инвеститоре, остаје нам да направимо доста тога и да запослимо што више људи. Свако ко хоће виноград а не кукуруз, добиће субвенцију. Видимо се у Врању, па ћемо да решавамо и остале проблеме - нагласио је. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (15)