ЛАВРОВ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Изгубили смо друга, био је искрено посвећен својој земљи и послу

Танјуг

04. 08. 2021. у 17:23

МИНИСТАР спољних послова Русије Сергеј Лавров упутио је данас шефу српске дипломатије Николи Селаковићу саучешће поводом смрти амбасадора Србије у Москву Мирослава Лазанског.

ЛАВРОВ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Изгубили смо друга, био је искрено посвећен својој земљи и послу

Фото: ЕПА

- Дубоко смо шокирани због вести о прераној смрти амбасадора Србије у Руској Федерацији Мирослава Лазанског. Дуго година смо познавали Мирослава као сјајног новинара и публицисту, великог познаваоца геополитичких и војних аспеката ситуације на Балкану и у свету - наводи се у телеграму саучешћа Лаврова.

Фото: Танјуг

Он је навео да је Лазански био искрено посвећен својој земљи и послу, и полазећи од тих ставова, приступио је и обавезама на функцији амбасадора Србије у Москви и уложио своју душу у развој односа између две земље.

- Изгубили смо друга и истинског присталицу јачања руско-српског братства. Баш таквог ћемо памтити Мирослава Лазанског - написао је Сергеј Лавров.

- Молим Вас да примите моје најдубље саучешће због овог ненадокнадивог губитка, као и да пренесете речи саосећања родбиnи и најближима Мирослава Лазанског - додаје се у телеграму.

Лазански је од 2019.године обављао дужност амбасадора Србије у Русији.

Подсећамо, амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у својој 71. години.

Лазански је преминуо у свом дому у Београду од, како незванично сазнајемо, последица срчаног удара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)