СВЕДОЧИЋЕ О СКАНДАЛИМА ЕУЛЕКСА: Тужилатељка Марија Бамије хоже да проговоори о неправилностима у раду мисије ЕУ нса Косову

Танјуг

03. 08. 2021. у 23:38

Еулексова тужитељка Мариа Бамије послала је захтев председнику Одбора за законодавство у Скупштини Косова Аднану Рустемију у којем, као и судија Малколм Симонс, жели да сведочи о неправилностима и скандалима у раду ЕУ мисије на Косову, преноси Економија онлајн.

СВЕДОЧИЋЕ О СКАНДАЛИМА ЕУЛЕКСА: Тужилатељка Марија Бамије хоже да проговоори о неправилностима у раду мисије ЕУ нса Косову

Фото: АП

- Сведочила сам пред Европским парламентом, не желим да понављам сведочење, већ га могу приложити уколико ме позовите“ - навела је у захтеву Бамије, преноси Косово онлајн.

Истакла је да, као и судија Симонс, није добила никакав одговор у вези са наводима које је изнела против Еулекса у Лондону, као ни од британског министарства спољних послова, у вези са њиховим пропустом да је заштите од репресивних акција Еулекса.

- Они су тврдили да Еулекс није правно лице и да британски судови немају надлежност да разматрају те предмете -, навела је између осталог Бамије.

Додала је да су због пандемије одложени судски процеси и изразила наду да ће косовски парламент размотрити њен предлог.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)