ВОДА ЗА ПИЋЕ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Завршени радови на магистралном цевоводу Крушевац - Ћићевац (ФОТО)

С. БАБОВИЋ

02. 08. 2021. у 21:23

МЕШТАНИ Ћићевца добили су техничку воду након три дана радова на измештању и превезивању магистралног цевовода Крушевац – Ћићевац, код Макрешана, због чега је и општина била искључена са централног система.

ВОДА ЗА ПИЋЕ ДО КРАЈА НЕДЕЉЕ: Завршени радови на магистралном цевоводу Крушевац - Ћићевац (ФОТО)

Фото: С. Бабовић

Анализе воде су још у току, а први резултати очекују се 5. августа. Како је прецизирано у крушевачком Водоводу, тек након што три утастопна узорковања покажу микробиолошку и хемијску исправност, вода ће бити и за пиће.

Радове који су трајали од 30. јула до 1. августа изводио је конзорцијум “Бехтел- Енка“ са подизвођачима, док је ЈКП „Водовод – Крушевац“ био задужен за надзор. Радови на магистралном цевоводу на траси будућег Моравског коридора код Крушевца подразумевали су замену старог полиестерског цевовода и прелаз испод будућег аутопута заменом новог полиетиленског цевовода у дужини од 50 метара, као и привезивање новоизграђеног система у дужини од два километра. Инвестиција ЈП “Коридори Србије” износила је 156 милиона динара у обе етапе радова о којима је реч.

У ЈКП Водовод Крушевац напомињу да су цистерне још постављене на осам локација на територији општине Ћићевац: Појате-центар, код Дома, Ћићевац – код Импрегнације, Горња Лучина – код Дома, Доња Лучина – код кафане „Славица“, Сталаћ – код железничке станице, Сталаћ – код месне заједнице, Град Сталаћ – код Дома, Мрзеница – код основне школе. Покретна цистерна са пијаћом водом лоцирана је на тргу у центру Ћићевца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)