НАСТАВАК ДИЈАЛОГА О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА: Вућић данас у парламенту са делом опозиције

Танјуг

02. 08. 2021. у 13:12

НОВИ састанак Радне групе за међустраначки дијалог, коме ће присуствовати и председник Србије Александар Вучић, биће одржан данас по подне у Скупштини Србије.

НАСТАВАК ДИЈАЛОГА О ИЗБОРНИМ УСЛОВИМА: Вућић данас у парламенту са делом опозиције

Фото: Танјуг

Вучић ће разговарати са председником парламента Ивицом Дачићем, као и са опозиционим странкама које не желе присуство странаца у дијалогу, а ту су Српски покрет Двери, Демократска странка Србије, ПОКС, Доста је било, Заветници, Српска радикална странка, Здрава Србија.

Вучић је раније рекао да ће чути примедбе учесника састанка и покушати да се изађе у сусрет свему што је реално.

Председник Народне скупштине оценио је да међустраначки дијалог може да буде успешан само уколико су предлози реалиастични, одрживи, прихватљиви за све стране и тиме би се, како је рекао, створили услови да сви учествују на изборима.

Он је рекао да је направљен пресек стања шта су све предлози које опозиционе странке дају, наводећи да ће о томе данас разговарати на састанку којем присуствује и Вучић.

Очекује да се наредних недеља полако крене у долазак до конкретних договора и ресења за нека отворена питања која би могла да буду у циљу побољшања изборних услова.

У другом међустраначком дијалогу уз посредовање европарламентараца договор је да до 1. септембра Европски парламент пошаље Дачићу предлог текста о којем би се разговарало 17. и 18. септембра.

Иначе, 1. августа је истекао рок да странке опозиције које учествују у том дијалогу пошаљу додатне предлоге, а све се чешће од такозване "бојкот опозиције" се чују поруке упућене европарламентарцима да не долазе са "козметичким решењима" и најављују могућност напуштања тих разговора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)