ЂИЛАС БИ ДЕКРЕТОМ НА ВЛАСТ: Лидер ССП поново прети бојкотом избора и протестима, из СНС поручују да нуде дијалог и договор

Д. МИЛИНКОВИЋ

01. 08. 2021. у 20:46

И ПРЕ него што је видео конкретан документ о томе на шта је све власт спремна да се обавеже у побољшању услова избора, лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас прети одустајањем од даљих разговора, бојкотом биралишта и протестима, поручују представници владајућег СНС.

ЂИЛАС БИ ДЕКРЕТОМ НА ВЛАСТ: Лидер ССП поново прети бојкотом избора и протестима, из СНС поручују да нуде дијалог и договор

Ана Брнабић са члановима СНС у Обреновцу и Сурчину

За њих је ово још један доказ да опозицији окупљеној око ССП очигледно не одговара никакав страначки дијалог и да је њихов кључни захтев да Александар Вучић не постоји.

И премијерка Ана Брнабић, повереница Градског одбора СНС Београд, приликом посете члановима у Обреновцу и Сурчину, поручила је да упркос томе што део опозиције нуди насиље и обрачуне са политичким неистомишљеницима, Српска напредна странка нуди дијалог и разумевање.

Ђилас је, иначе, већ "припретио" и европарламентарцима који посредују у дијалогу о изборним условима, да ни не почињу разговоре ако им приступају са идејом да се договоре неке козметичке измене, и поручио им да у том случају неће улазити у изборну трку.

За члана Председништва напредњака и заменика градоначелника Београда Горана Весића нема дилеме да је за део опозиције "добар само дијалог у којем би им СНС и Вучић рекли да Ђилас преузме власт и да се они повлаче":

- Они желе да њих неко декретом, без воље грађана, доведе на власт. Сваки други резултат за њих ће бити неуспешан, јер они знају да на изборима не могу да добију подршку грађана. Када неко, попут Ђиласа, нема резултате иза себе и не може да одговори на јасне успехе које има Вучић - путеве, инвестиције, радна места, "Отворени Балкан", већи стандард - онда су њима једини политички аргумент криминалци, претње протестима и бојкотом избора. Тај сценарио смо већ гледали, на исти начин како се данас криминализује Вучић, од 2001. године криминализован је Зоран Ђинђић. Исти људи то воде, за исте људе су сада други криминалци политички аргумент.

Он је навео и да у међустраначком дијалогу учествује већина странака које желе да искрено, кроз дијалог са СНС, као највећом странком, дођу заједно до изборних услова који ће бити прихватљиви за све.

И Миленко Јованов, потпредседник Главног одбора СНС, каже за "Новости" да ће Ђилас све урадити како не би изашао на изборе, јер то уједно значи и крај лажима о великој подршци коју тврди да има:

- Такође, то би било и суочавање са истином која гласи да грађани Србије мисле потпуно супротно од онога што бесомучно пласирају Ђиласови медији, пишу његови ботови по друштвеним мрежама и што у јавном простору пропагирају његови најамници из света јавних личности. Управо због тога ће Ђилас покушати да разговоре који се воде учини бесмисленим, а својим импотентним претњама мисли да ће извршити притисак како би се безусловно прихватили сви његови захтеви. Мислим да су и европарламентарци сада већ потпуно свесни са каквим политичким дилетантом и неспособњаковићем имају посла и зато Ђиласово инфантилно понашање више никога не изненађује, а његове претње никога не забрињавају.

ПОКУШАЈ МОБИЛИЗАЦИЈЕ БИРАЧА

ТО што Ђилас шаље поруке да ће унапред одбацити договор са влашћу о изборним условима и бојкотовати изборе, Бојан Клачар из ЦеСИД-а, за "Новости" овако тумачи:

- С једне стране, групација око ССП жели да изврши "притисак" на посреднике у дијалогу из ЕП, да се узму у обзир и кључни захтеви опозиције, а с друге да мобилише своје бираче, како би обезбедили подршку за даље потезе, без обзира на то да ли они иду у правцу изласка на изборе или бојкота и протеста. Лично сматрам да у овом делу опозиције није донета коначна одлука о бојкоту избора, поготово имајући у виду да се ССП и њени партнери налазе у некој врсти предизборне кампање, што се види и по њиховим иступима и изјавама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)