БЛИЗУ СМО ПРЕДЛОГА: Ивица Дачић, за "Новости", о међустраначком дијалогу без присуства странаца

Д. М.

02. 08. 2021. у 09:11

ДИЈАЛОГ са странкама које не желе присуство странаца много боље напредује, него са онима из опозиције који инсистирају на учешћу представника Европског парламента у тим разговорима.

БЛИЗУ СМО ПРЕДЛОГА: Ивица Дачић, за Новости, о међустраначком дијалогу без присуства странаца

Фото Танјуг

Нажалост, из тог дела опозиције и даље, осим начелних порука да ће преговарати, поново чујемо да ће бојкотовати изборе. А не знам како они мисле да освоје власт, осим на изборима где се види воља народа.

Ово, за "Новости", поручује председник парламента Ивица Дачић, уочи данашњег наставка међустраначког дијалога без посредника из ЕУ, а којем ће присуствовати и председник Србије Александар Вучић.

Дачић очекује да се на дијалогу без странаца ускоро дефинишу предлози конкретних решења, мада се, додаје, неки од договора и захтева опозиције већ примењује, као што је, на пример, њихово присуство на јавном медијском сервису:

- Мислим да је власт показала висок степен конструктивности и спремности за разговоре и то колико пажње придајемо дијалогу показује и то што ће председник Вучић у понедељак трећи пут бити на састанку са странкама опозиције које не желе присуство странаца. А то су, практично, сви они који нису у групацијама око Ђиласа, Јеремића и Тадића.

Када је реч о дијалогу који се води уз посредовање европарламентараца, Дачић каже да они треба да доставе своје предлоге до 1. септембра:

- Верујем да ће мало тога новог предложити од онога што ми овде разговарамо, зато што су теме већ расправљане са више аспекта, али смо ми спремни и у доброј вољи учествујемо и у другом дијалогу, јер је наш циљ политичка стабилност и јединство када је реч о учешћу на предстојећим изборима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)